Az immáron több mint 10 éves múltra visszatekintő foglalkoztatási programunk Alapítványunk lakóotthonaiban élő – értelmi fogyatékos, mozgássérült, hallássérült – fiatal felnőttek munkába állítását tűzte ki céljául. A programot az erre létrehozott szervezetünk koordinálja a gödi Lámpás Műhelyben.

A műhely létrehozásával egy családias hangulatú, kisközösségi léptékű, ám valódi termelőmunkát végző munkahely létesítése volt a célunk. Ennek tartalmát a különböző népművészeti kismesterségek gyakorlása és re-design ékszerek készítése adja.


10 éves gyakorlatunk során elértük, hogy kizárólag magas minőségű, nyílt piacon forgalmazható termékek kerülnek ki a Lámpás Műhelyből. Termékeink mindegyike autentikus technikával, természetes anyagok felhasználásával készül, melyek praktikusan megállják a helyüket bármelyik hazai vagy nemzetközi népművészeti találkozón, vásáron, melyeknek rendszeres szereplők vagyunk.
Tudatos választás a részünkről, hogy termékeinket elsősorban nem mint fogyatékos emberek által gyártott termékéket, hanem mint autentikus, népművészeti termékeket pozicionáltuk, s az értékesítésben is ennek megfelelő lehetőségeket kerestünk. Ennek eredményeként számos nemzetközi és magyar kézműves díjjal, kiállítással jutalmazták termékeinket.


 
A magas színvonalú, illetve jól körülhatárolható piaccal rendelkező termékek létrehozása mellett nagy gondot fordítottunk és fordítunk az értékesítésre, kézműves bemutatókra, melybe akítvan kapcsolódnak be fiataljaink is. Fontosnak tartjuk, hogy fogyatékos barátaink megjelenjenek ezeken a vásárokon, bemutathassák a közönségnek, vásárlóknak kézműves alkotó munkájuk bonyolult elemeit, és az értékesítés során lássák mindennapi munkájuk gyümölcsét. Fiataljaink ezeken a rendezvényeken bemutatóikkal mindig osztatlan sikert aratnak közvetlenségükkel, számos baráti kapcsolatot alakítanak ki, mind más kézművesekkel, mind a vásárlókkal.

Minden felkérést, meghívást köszönettel fogadunk.
Egyedi gyapjúszőnyegeket, gyékénytermékeket megrendelésre elkészítünk.
Minden érdeklődőt szeretettel látunk műhelyünkben!
Termékkatalógusunk ezen a linken elérhető. 
 
 
 
banner - Műhely

banner - 1%

banner - ParaArt