Hírek

Design Randi 3.0


Lámpás Műhelyünk is részt vett a Salva Vita Alapítvány által megrendezésre került Design Randi 3.0 programon. Lehoczki Erzsébet designerrel készült közös kollekciónk, a FLOW DESIGN is bekerült a Bálnában megrendezett kiállításra. A Design Randi célja, hogy összehozza a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cégeket neves, szociális érzékenységű formatervezőkkel, designerekkel, hogy a kortárs ízlésnek megfelelő, piacképes termékek készüljenek a fogyatékkal élőket foglalkoztató műhelyekben.

FLOW DESIGN KOLLEKCIÓ
A változatos színű FLOW ékszercsalád darabjai szimbolikájukban egy-egy közösséget, társadalmat képeznek le. Ahogy a közösségben is fennállnak különféle többségi-kisebbségi  helyzetek (egy átlagos közösségben kisebbségben lehetnek például a lisztérzékenyek, a piros-zöld színtévesztők vagy az értelmi fogyatékkal élők), úgy a kötelek anyaga is minden esetben tartalmaz egy kisebbségben lévő, eltérő, különleges szálat. 
Ahogy ez a különleges szál részévé válik az egésznek, úgy próbálja a Lámpás ’92 Alapítvány is a mindennapokba és társadalomba integrálni a fogyatékkal élőket és munkájukat. A termék maximálisan a műhely már meglévő technikai tudására, felszereltségére és kialakított alapanyagforrásaira illetve fogyatékkal élő kézműves munkatársaira épül. A tervezett rendszer (egy kötélen belül egyetlen eltérő, különleges színű szál) lehetővé teszi egy széles színskálán mozgó termékpaletta kialakítását, így könnyen az adott bolt, pop up store vagy megrendelő igényeihez tudjuk igazítani az ékszereket.
2016-10-12 13:13
banner - Műhely

banner - 1%

banner - ParaArt