Hírek

Ezüstérem a Varázskemence Világnapján rendezett sütésen


A Varázskemence világnapján a Gundel Vendéglátóipari Iskola kiváló oktatóival és tanulóival összefogva fiataljaink közösen gyúrtak, dagasztottak, sütöttek és kiélezett versenyben a legszebben csillogó ezüstérmet nyertük meg.
A felhasznált alapanyagaink egy részét az Értéksziget Webáruház támogatta.

A díjnyertes kenyerünk receptje:

Hozzávalók:

  • 250 g búza finomliszt
  • 250 g búza Graham-liszt
  • 250 g teljes kiőrlésű rozs kenyérliszt
  • 10 g sikér
  • 30 g élesztő
  • 20 g kristálycukor
  • 30 g só
  • 150 g főtt áttört burgonya (elhagyható)
  • 400-500 ml langyos víz
  • 150 g napraforgó

Az élesztőt és a kristálycukrot feloldjuk 100 ml langyos vízben. A liszteket egy keverőtálban elkeverjük a sikérrel és a sóval. Hozzá adjuk az élesztős keveréket, és annyi vizet, hogy kemény, de rugalmas tésztát kapjunk. 45 percet kelesztjük. Amikor letelt az idő, az áttört burgonyával és a napraforgómaggal átgyúrjuk, majd további 30 percet kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán cipóformára formázzuk, áthelyezve a sütőlemezre, lekenjük vízzel, éles pengével bevágjuk, majd behelyezzük az előmelegített kemencébe (200 C). Mikor aranybarna, újból átkenjük vízzel, és készre sütjük.

Jó étvágyat!

Sütés 


2015-07-07 17:01
banner - Műhely

banner - 1%

banner - ParaArt