Intézményünk 1998-ban kezdte meg működését Csömörön, a főváros határában. Az utógondozó otthon bentlakásos intézmény, amely a gyermekvédelmi szakellátás keretein belül biztosítja a fiatal felnőtt számára az utógondozói ellátást. Az utógondozó otthon a gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedett fiatal felnőtteket lát el. Az ellátás 18 éves kortól 21 illetve 24. éves korig vehető igénybe.

Otthonaink több szintes, felújított családi házakban működnek, melyekben a fiatalok részére 1-4 ágyas szobák állnak rendelkezésre. Otthonainkban 24 órás ügyeletet biztosítunk annak érdekében, hogy fiataljaink egész nap segítséget kérhessenek, és kaphassanak munkatársainktól.

A gondozásunkban lévő fiatal felnőttek egy része enyhe vagy középsúlyos értelmileg akadályozott, és/vagy érzékszervi fogyatékos, nem ritkán halmozottan sérült, ezért fokozott figyelmet fordítunk egyénspecifikus vagy egyénre szabott gondozásukra, fejlesztésére kiváló szakembereink segítségével. Ez azt jelenti, hogy a fogyatékkal élőknek olyan feltételeket tudjunk biztosítani, amely a lehető legközelebb áll az úgynevezett „normális” életminőséghez.

Sajnálatos módon a társadalmi értékrend a bentlakásos intézmények ép lakóira is kiterjeszti az alulértékelést, így az itt élő fiatalok kétszeresen is hátrányos helyzetben vannak.

Mindenkiben – így a mi általunk gondozott fiatalokban is – megvan az igény arra, hogy társadalmilag elismert szerepet töltsenek be. Feladatunk, hogy a nálunk élő fiatalok megtanuljanak önálló döntéseket hozni, a lehető legjobban, leghelyesebben élni. Célunk, hogy felkészítsük őket a sikeres társadalmi beilleszkedésre.

Az intézmény tömegközlekedési eszközökkel jól megközelíthető. Az otthonok a nagyközség centrumában helyezkednek el.

Elérhetőségek:

Intézményvezető: Varga Viktória

Székhely: 2132 Göd, Mátyás u. 34.

Utógondozó otthonok:

  • Csömör, Nagy Sándor u. 3.
  • Csömör, Hunyadi János u. 2.

Levelezési cím: 2132 Göd, Mátyás u. 34.

E-mail: lampas92@gmail.com

Telefon: 06/70-428-14-59

banner - Műhely

banner - 1%

banner - ParaArt