Sajtószoba

Sajtóközlemény – Azonnal közölhető

Ismét találkoznak az ország tehetséges, fogyatékossággal élő képzőművészei.

A Lámpás 92 Közhasznú Alapítvány és a ParaArt Nemzetközi Egyesület immár tizennyolc éve rendezi meg sikeresen nyári képzőművészeti alkotótáborát. Idén Kemence ad otthont az egy hetes műhelymunkának, ahová az ország számos pontjáról érkeznek tehetséges, (jellemzően értelmi) fogyatékossággal élő művészek.
A képzés és a műhelymunka középpontjában a tehetséggondozás áll. Az alkotói folyamatok elsajátítását, irányítását és a tehetségek kibontakozását elismert képzőművészek segítik majd.

A program célja, hogy a festészet, grafika, szobrászat és tájművészet segítségével az értelmi sérültek is ugyanolyan természetességgel fejezhessék ki érzelmeiket, gondolataikat, mint ép társaik valamint teljesen szabadon, korlátok nélkül alkothassanak véleményt magukról és a világban betöltött szerepükről.

Idén a képzőművészeti program a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) támogatásával egy izgalmas Kárpát-medencei tehetségkutató projektet és együttműködést is indított. Kemencei alkotótáborunk meghívott vendégei olyan felvidéki szervezetek, melyek küldetésük céljaként szintén a sérült emberek támogatását tűzték ki.

A tábort követően ősszel művészeti találkozót és kiállítást szervezünk Erdélybe, melyre helyi szervezeteket hívunk vendégül. Majd Gödön rendezünk egy művészeti nyílt napot, hogy tevékenységünket minél többen megismerjék lokálisan is. Rendezvények tekintetében az évet egy Budapest szívében rendezett kiállítással zárjuk az adventi időszakban. A közönség itt láthatja először egyben az idei művészeti alkotótelep és a tehetségkutató felhívás kiválasztott festményeit.

A társadalmi elfogadás és közös felelősségvállalás jegyében kerül bemutatásra a sérült fiatalok tehetsége, munkája, élete. A képzőművészeti program az elmúlt években számos hazai és nemzetközi kiállításon mutatta be az alkotók tehetségét, ezáltal az Alapítvány tevékenységét, mely egyben társadalmi érzékenyítő projekt is.

A Lámpás 92 Közhasznú Alapítvány közel harminc éve, több száz fogyatékossággal élő embertársunk lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését valamint rászoruló gyermekek ellátását teszi lehetővé családias környezetben.

Az alkotótábor kiemelt támogatója az ÉTA Országos Szövetség.

Az idei év művészeti témája: HASONMÁS

A program művészeti vezetője: Pető Hunor, Munkácsy-díjas képzőművész

Helyszín: Kemencei Ifjúsági Tábor

Időpont: 2019. június 17 – 23

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

További információ: lampasmuhely@gmail.com, paraart11@gmail.com, 06 70/319 56 43

– Felhívás – 
CARENEVAL
2019. május 25-én (szombaton) első alkalommal kerül megrendezésre a Careneval elnevezésű esemény az Anker’tben.
“Az a történet nem új, hogy a szarvasok csodákra képesek. Az őzeknek most azonban csodákra sincs szükségük ahhoz, hogy valami nagy dolgot vigyenek véghez. Képzelj el tíz őzet, tíz életnagyságú poligon-szobrot, ami most az elesettek megsegítéséért siet árkon-bokron keresztül. A szobor-csapatot tíz, a legszínesebb irányból érkező művész öltözteti fel, hogy karneváli hangulatba kerülve felvonuljanak az Anker’tben, és vásárra vigyék a bőrüket a jó ügyért. Az őzek párosával egy-egy olyan alapítványért dolgoznak, amelyek remélhetőleg sokak életét teszik majd könnyebbé.”
Vegyél részt egy segítő karneválon, és licitálj rá a jóságra!
// TÁMOGATÁSI FORMÁK:
Aukció: A rendezvény fő attrakciója a késő délutáni nyitott aukció, mely mindenki számára nyitva áll, hogy licitáljon a kiszemelt műalkotásra. A szervezők egyaránt várnak gyűjtőket, magánembereket, baráti társaságokat, cégeket. Az árverésre bocsátott alkotások azonos kikiáltási árról indulnak. A leütött ár értékével 100%-ban a kapcsolódó alapítvány kerül támogatásra.
Adománypult: Az aukció mellett egy egész nap nyitva tartó adománypulttal készülnek, ahol különféle ajándéktárgyak vásárlásával lehet támogatni a rendezvényt. Ennek a bevétele egyenlő arányban fog eloszlani a támogatandó alapítványok között. A művészek külön erre az eseményre pluszban még egy-egy olyan (készülnek egy-egy olyan) grafikával is készülnek, amely a limitált példányszámú ajándéktárgyakat ékesíti.
// ALAPÍTVÁNYOK:
Lámpás 92 Alapítvány
A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány
Bátor Tábor
Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány
Kompánia ALTER
// MŰVÉSZEK:
Fork Imre – FORK 4
Hámori Zsófia – http://www.hamorizsofia.hu/
Horváth Renáta – Horváth Renáta
Jakócs Dorottya – Jakócs Dorottya Artist
Kerényi Virág – Virag kerenyi
Losonczy Orsolya – Orsolya Losonczy Contemporary Jewelery
Madarász Gergely – Madarász Gergely Cs.M.
Szász Zsófi – szaszsofi
Tripsánszki Dávid András – Tripo
Void – V O I D
Nagyon sok öröm és szép pillanat vár arra, aki részt vesz ezen a különleges programon.
További információ:

 

Sajtóközlemény – azonnal közölhető –

SZÍNNEL LÉLEKKEL
Fogyatékkal élő művészek festményei Budapest szívében.
2019. március 28-án, csütörtökön az Budapest Art Brut Galéria ad otthont annak a különleges kiállításnak, mely a Lámpás 92 Közhasznú Alapítvány és a ParaArt Nemzetközi Egyesület együttműködésének köszönhetően jött létre.
A kiállítás egy olyan művészeti program keretén belül valósul meg, amely már 17 éve biztosít lehetőséget az ország számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttnek, művészeti képzésre, illetve, hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket. A program középpontjában a tehetséggondozás és az egyénre szabott fejlesztés áll.
A kiállítás címe: SZÍNNEL LÉLEKKEL
A kiállítást megnyitja: Dr. Bajkai István, országgyűlési képviselő és Pető Hunor, Munkácsy-díjas képzőművész
A kiállítás fővédnöke: Dr. Bajkai István, országgyűlési képviselő
A kiállítás védnökei:
Papp Ágnes, az ÉTA Országos Szövetségének ügyvezető elnöke
Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója
A program művészeti vezetője: Pető Hunor Munkácsy-díjas képzőművész
Időpont: 2019. március 28. (csütörtök) 18.00
Helyszín: Budapest Art Brut Galéria (1083 Budapest, Üllői út 60-62.)
A Lámpás ’92 Alapítvány a társadalmi elfogadás, közös felelősségvállalás jegyében szeretné bemutatni sérült fiataljaik tehetségét, munkáját, életét.
Az Alapítvány képzőművészeti programjának keretében készült alkotások jól reprezentálják, hogy ezek a sérült, ám tehetséges alkotók milyen érzékenységgel tudják bemutatni a világunkat, a mindnyájunkat foglalkoztató kérdéseket.

Pető Hunor gondolata: „Az oktatók művészek és alkotók között egy olyan párbeszéd van jelen, melyben egyenértékűnek számít mindkét fél, így az alkotás fázisait a játék, a játékos csoportmunka köti össze. Így a programban létrejött műveket egy olyan társasjáték darabjaiként lehet tekinteni, melyek nemcsak az alkotójuk önkifejezésének, hanem egy kreatív csoport szellemiségének a lenyomatai is.”

Az elmúlt évek közreműködő előadói, oktatói és szervezői: Pető Hunor, Daradics Árpád, Elekes Károly, Koroknai Zsolt, Erőss István, Szombathy Bálint, Szurcsik József, Vécsi Zoltán (Munkácsy- díjasok) illetve Pető Emese, L. Simon László, Borzai Tibor és Szabics Ágnes.
Az évenként megrendezésre kerülő nyári alkotótelepek kiemelt támogatója az ÉTA Országos Szövetsége.
A program további működtetése mellett az Alapítvány célja egy Kárpát-medencei tehetségkutató program, együttműködés kidolgozása, valamint egy speciális Európai Kortárs Művészeti Központ létrehozása.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány több mint 27 éve, mintegy 160 jellemzően fogyatékkal élő fiatal felnőtt lakhatását, ellátását, foglalkoztatását és művészeti képzését, valamint rászoruló családok támogatását teszi lehetővé családias környezetben. Fontos alapelv, hogy minden ellátottnak személyre szabva a lehető legmagasabb integrációt és lehetőségek széles palettáját biztosítsa. További információ: www.lampas92.hu.
A kiállítás megtekinthető 2019. május 17-ig hétköznapokon 10-18 óráig. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és az alkotó művészek.
További információ: lampasmuhely@gmail.com; 0670-319-5643

Sajtóközlemény – azonnal közölhető –

LAURUS díjátadó 2018.
A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány immár 13. éve rendezi meg az adventi időszakban LAURUS komolyzenei díjátadó gálaestjét Vácott, a Püspöki Palota dísztermében.
Ezen ünnepi esten köszönetet mondunk mindazon barátainknak (magánszemélyek, cégek, stb.), akik szervezetünk munkásságát, működéstét és fogyatékkal élő ellátottjainkat önzetlenül támogatják.
Minden alkalommal 2-3 díjat osztunk ki, melyet a gála házigazdája Dr. Beer Miklós megyéspüspök és Alapítványunk kuratóriumának képviselője ad át (Eddigi díjazottjaink: http://lampas92.hu/tamogatas/laurus-dijazottjaink/).
Idei évi kitüntetettjeink: Dobos Menyhért a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, a BEKO Csoport és az ERSTE Bank.

A díjátadó est részletei:
A rendezvény 2018. december 13-án, csütörtökön 18.00 órától kerül megrendezésre Vácott, a Püspöki Palota (Vác, Migazzi Kristóf tér 1.) dísztermében.
A díj átadását ünnepi köszöntők előzik meg, majd meglepetés koncertet adnak a váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Iskola növendékei Cs. Nagy Ildikó zongoraművész vezetésével, ezt követi a díjátadás, és végül a záró beszéd.
A gálaest után állófogadást, díszvacsorát és sérült fiataljaink legnagyobb örömére karácsonyi tombolahúzást rendezünk.
Az est fővédnöke és házigazdája: Dr. Beer Miklós megyéspüspök, műsorvezető: Takács Bence előadóművész.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány több mint 25 éve, mintegy 160 jellemzően értelmi fogyatékos fiatal felnőtt lakhatását, ellátását, foglalkoztatását és művészeti képzését teszi lehetővé 17 önálló intézményben, emberléptékű családias környezetben. Fontos alapelv, hogy minden ellátottnak személyre szabva a lehető legmagasabb integrációt és lehetőségek széles palettáját biztosítsa.
Közel 20 éve biztosítunk valódi munkahelyeket, ahol kézműves kismestereink környezettudatos módon re-design termékek készítésével, és számos hagyományőrző mesterséggel foglalkoznak. Fogyatékkal élő munkatársaink foglalkoztatásával kapcsolatban az egyik legfontosabb üzenetünk a környezettudatosság és az újrafelhasználás.
15 éves kortárs képzőművészeti programunk keretében készült alkotások jól reprezentálják, hogy ezek a sérült, ám tehetséges alkotók milyen érzékenységgel tudják bemutatni a világunkat, a mindnyájunkat foglalkoztató kérdéseket.

Sajtóközlemény – azonnal közölhető –

EBÉDIDŐ
Fogyatékkal élő művészek festményei Budapest szívében.
2018. december 4 – én az Impact Hub Budapest Közösségi Iroda ad otthont annak a különleges kiállításnak, mely a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány és az ÉTA Országos Szövetség együttműködésének köszönhetően jött létre.
A kiállítás egy olyan művészeti program keretén belül valósul meg, amely már 16 éve biztosít lehetőséget az ország számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőtteknek, művészeti képzésre, illetve hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket. A program középpontjában a tehetséggondozás és az egyénre szabott fejlesztés áll. A kiállításon először láthatóak egyben az idei művészeti alkotótelep festményei.
A kiállítás címe: Ebédidő
A kiállítást megnyitja: Gadó Zsuzsa, művészeti kurátor és Dr. Bajkai István, országgyűlési képviselő
A kiállítás fővédnöke: Papp Ágnes, az ÉTA Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója
A program művészeti vezetője: Pető Hunor Munkácsy-díjas képzőművész
Időpont: 2017. december 4. (kedd) 18.30
Helyszín: Impact Hub Budapest (1053 Budapest, Ferenciek tere 2.)
A Lámpás ’92 Alapítvány a társadalmi elfogadás, közös felelősségvállalás jegyében szeretné bemutatni sérült fiataljaik tehetségét, munkáját, életét.

Az Alapítvány képzőművészeti programjának keretében készült alkotások jól reprezentálják, hogy ezek a sérült, ám tehetséges alkotók milyen érzékenységgel tudják bemutatni a világunkat, a mindnyájunkat foglalkoztató kérdéseket.

A gödi Duna-parton megrendezett egy hetes nyári alkotótelep témája a gasztronómia világába kalauzolta a sérült alkotókat.

Ebédidő
„A régebbi táborok ideje alatt sokat beszéltünk az étkezésről, az étkezési kultúráról, az egészséges táplálkozásról, de ezt mindig az alkotói folyamattól függetlenül tettük. Most végre főszerepet kap kedvenc beszédtémánk, az étel. Étel a képzőművészetben. Először megnézzük, hogyan szerepelt a táplálék, az élelmiszer a művészet történetében, hogyan ábrázolták és milyen jelentéstartalommal a csendélettől kezdve az épület díszítésén, vagy a gyümölcsös tájképeken keresztül a táplálkozó emberig, majd megtapasztaljuk, hogyan lett része a táplálék a vizuális művészetnek, avagy hogyan ötvöződött a gasztronómia a művészetekkel. Az alkotói folyamat az idén az ábrázolt ételektől az ehető művekig tart, műfajtól függetlenül. Készítünk ehető és ehetetlen műveket, olaj-vászon festményeket, mézeskalács grafikákat, stukkókat, szendvics makettet és tájművészeti alkotásokat édes és kesernyés motívumokkal.” Pető Hunor – művészeti vezető
2018. évi alkotó táborunk művészeti előadói voltak: Pető Emese (festészet – dekupázs), Elekes Károly (Land Art), Borzai Tibor (építészet) és Daradics Árpád (festészet). Művészeti vezető Pető Hunor.
A tábor kiemelt támogatója az ÉTA Országos Szövetsége volt.

A program további működtetése mellett az Alapítvány célja egy országos tehetségkutató program kidolgozása, valamint egy speciális Európai Kortárs Művészeti Központ létrehozása.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány több mint 25 éve, mintegy 160 jellemzően értelmi fogyatékos fiatal felnőtt lakhatását, ellátását, foglalkoztatását és művészeti képzését teszi lehetővé 17 önálló intézményben, emberléptékű családias környezetben. Fontos alapelv, hogy minden ellátottnak személyre szabva a lehető legmagasabb integrációt és lehetőségek széles palettáját biztosítsa. További információ: www.lampas92.hu.
A kiállítás megtekinthető 2018. január 11-ig hétköznapokon 12-18 óráig. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és az alkotó művészek.

Sajtóközlemény – azonnal közölhető –

ParaVán 1.0

Fogyatékkal élő művészek festményei Budapest szívében.

2018. május 17-én (csütörtökön) a Kabinet Galéria ad otthont a ParaVán kiállítássorozat első állomásának, mely a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány, a ParaArt Egyesület és az ÉTA Országos Szövetség együttműködésének köszönhetően jött létre.

A kiállítás egy olyan művészeti program keretén belül valósul meg, amely már 15 éve biztosít lehetőséget az ország számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttnek, művészeti képzésre, illetve hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket. A program középpontjában a tehetséggondozás és az egyénre szabott fejlesztés áll. A monotípia sorozat egyben először lesz megtekinthető.

A kiállítás címe: ParaVán 1.0

A kiállítást megnyitja: Szabó Barna, zeneszerző

A kiállítás fővédnöke: Papp Ágnes az ÉTA Országos Szövetségének ügyvezető elnöke

A program művészeti vezetője: Pető Hunor képzőművész

Időpont: 2018. május 17-én, csütörtökön 18.00 óra

Helyszín: Kabinet Galéria, 1085 Budapest, Kőfaragó u. 15.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány a társadalmi elfogadás, közös felelősségvállalás jegyében szeretné bemutatni sérült fiataljai tehetségét, munkáját, életét.

Az Alapítvány képzőművészeti programjának keretében készült alkotások jól reprezentálják, hogy ezek a sérült, ám tehetséges alkotók milyen érzékenységgel tudják bemutatni a világunkat, a mindnyájunkat foglalkoztató kérdéseket.

A program további működtetése mellett az Alapítvány célja egy országos tehetségkutató program kidolgozása, valamint egy speciális Európai Kortárs Művészeti Központ létrehozása, a szervezet egy meglévő ingatlanjában.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány több mint 25 éve, mintegy 160 jellemzően értelmi fogyatékos fiatal felnőtt lakhatását, ellátását, foglalkoztatását és művészeti képzését teszi lehetővé 18 önálló intézményben, emberléptékű családias környezetben. Fontos alapelv, hogy minden ellátottnak személyre szabva a lehető legmagasabb integrációt és lehetőségek széles palettáját biztosítsa. További információ: www.lampas92.hu.

A kiállítás megtekinthető 2018. június 29–ig hétköznapokon 12 – 18 óráig. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és az alkotó művészek.

Sajtóközlemény – azonnal közölhető –

LAURUS Díjátadó Gálaest

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány december 15-én rendezte meg XII. LAURUS komolyzenei díjátadó gálaestjét, a Váci Püspöki Palota dísztermében.

Az ünnepségen, mely a Szervezet 25. születésnapi programsorozatának záró állomása volt, az Alapítvány köszönetet mondott mindazon támogatóinak, akik munkásságukat, működésüket, ezzel sérült ellátottjaikat önzetlenül támogatják. Az idei évben két kitüntetés került átadásra, melyet az est fővédnöke és házigazdája, Dr. Beer Miklós Váci megyéspüspök és Varga Zoltán, az Alapítvány elnöke adott át.

Kiemelkedő és önzetlen támogatásáért, mellyel a Szervezet erzsébetvárosi Családok Átmeneti Otthonának rászoruló családjait, gyermekeit hosszú ideje és rendszeresen patronálja, továbbá az Alapítvány 15 éves kortárs képzőművészeti programjának támogatásáért díjat vehetett át Dr. Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere.

Díjazott volt továbbá Nádudvari Lajos, a CHN GOLD Reklámügynökség Kft. tulajdonosa, aki közel 5 éve segíti a Szervezet arculatának, kommunikációs anyagainak kialakítását, grafikai tervezéssel, marketing tanácsadással.

A gálaest műsorvezetője Dr. Juhász Előd, zenetörténész volt. Meglepetés adventi koncertet adtak váci Bartók Béla Zeneiskola tehetséges növendékei Cs. Nagy Ildikó zongoraművész vezetésével.

Külön Püspöki kitüntetésben részesült 25 éves áldozatos építő munkájáért Makrai Józsefné, az Alapítvány tiszteletbeli kuratóriumi elnöke, aki időben felismerte, hogyan lehet a fogyatékkal élő fiataloknak az igazi otthont, családias légkört teremteni, és azt hosszú távon biztosítani.

LAURUS (jelentése: babérkoszorú, győzelem) díj – a kitüntetések mindig a legkivallóbbaknak szólnak. A díj egyben felelősséget is jelent a jövőre nézve, de biztosan tudjuk, hogy díjazottat ez még inkább arra sarkallja, hogy példamutató magatartásával továbbra is közösség érdekében tevékenykedjék. Reméljük, még sokáig jelen lesz az Alapítvány mindennapjaiban.)

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány immár 25 éve, mintegy 160 jellemzően értelmi fogyatékos fiatal felnőtt és rászoruló családok lakhatását, ellátását, foglalkoztatását és művészeti képzését teszi lehetővé 18 önálló intézményben, emberléptékű családias környezetben.

Közel 20 éve biztosít számura valódi munkahelyeket, ahol kézműves kismestereik környezettudatos módon re-design termékek készítésével, és hagyományőrző mesterséggel foglalkoznak.

Kortárs művészeti program keretén biztosít lehetőséget tehetséges értelmi sérült felnőtteknek, művészeti képzésre, illetve hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket.

Sajtóközlemény – Azonnal közölhető –

ELLENTÉTEK

Fogyatékkal élő művészek festményei Budapest szívében.

2017. november 17-én a KAPTÁR Közösségi Iroda ad otthont annak a különleges kiállításnak, mely a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány, a ParaArt Egyesület és Göd Város Polgármesteri Hivatala együttműködésének köszönhetően jött létre.

A kiállítás egy olyan művészeti program keretén belül valósul meg, amely már 15 éve biztosít lehetőséget az ország számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőtteknek, művészeti képzésre, illetve hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket. A program középpontjában a tehetséggondozás és az egyénre szabott fejlesztés áll. A kiállításon először láthatóak egyben az idei művészeti alkotótelep festményei.

A kiállítás címe: ELLENTÉTEK

gondolat:

„Életünk, gondolkodásunk és művészetünk az ellentétekre épül, az ellentétek képezik az egységes egészet. Az ellentétekre épül a világunk, és mindig megtalálhatóak a dolgokban és a jelenségekben. Ezek egymással való viszonya, párbeszéde, harca, megoldódásuk újabb ellentétek létrejöttének forrása, s ez az alapja a világ állandó mozgásának, fejlődésének. Az előző alkotótelepek témái is gyakran épültek az ellentétekre, ellentétpárokra, mint például a Kívül-belül, a Perspektíva (közel – távol), a Játék (vesztes – győztes), most viszont az ellentét párosa a főszereplő, erre fűztük fel a friss és régi élményeinket.” Pető Hunor

A kiállítást megnyitja: Szurcsik József képzőművész

A kiállítás fővédnöke: Dr. Pintér György, Göd város alpolgármestere

A kiállítás védnöke: Papp Ágnes, az ÉTA Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója

A program művészeti vezetője: Pető Hunor, képzőművész

Időpont: 2017. november 17. 18.00 óra

Helyszín: KAPTÁR Közösségi Irodába (1065 Budapest, Révay köz 4.)

A Lámpás ’92 Alapítvány idén ünnepli fennállásának 25. évét. A kiállítás a születésnapi programsorozat kiemelt része. A szervezet a társadalmi elfogadás, közös felelősségvállalás jegyében szeretné bemutatni sérült fiataljaik tehetségét, munkáját, életét.

Az Alapítvány képzőművészeti programjának keretében készült alkotások jól reprezentálják, hogy ezek a sérült, ám tehetséges alkotók milyen érzékenységgel tudják bemutatni a világunkat, a mindnyájunkat foglalkoztató kérdéseket.

A gödi Duna-parton megrendezett nyári alkotótelep kiemelt támogatója az ÉTA Országos Szövetsége volt.

A program további működtetése mellett az Alapítvány célja egy országos tehetségkutató program kidolgozása, valamint egy speciális Európai Kortárs Művészeti Központ létrehozása, a szervezet egy meglévő ingatlanjában.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány immár 25 éve, mintegy 160 jellemzően értelmi fogyatékos fiatal felnőtt lakhatását, ellátását, foglalkoztatását és művészeti képzését teszi lehetővé 18 önálló intézményben, emberléptékű családias környezetben. Fontos alapelv, hogy minden ellátottnak személyre szabva a lehető legmagasabb integrációt és lehetőségek széles palettáját biztosítsa. További információ: www.lampas92.hu.

2017. évi alkotó táborunk művészeti előadói voltak: Szabics Ágnes (grafika – nyomatok), Pető Emese (festészet – dekupázs), Elekes Károly (Land Art), Borzai Tibor (építészet) és Daradics Árpád (festészet). Művészeti vezető Pető Hunor.

A kiállítás megtekinthető 2017. december 8-ig hétköznapokon 9-19 óráig. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és az alkotó művészek.

Sajtóközlemény – Azonnal közölhető –

FESTETT RAGYOGÁS

Értelmi fogyatékos fiatalok festményei Budapest szívében.

2017. október 19-én a K11 Művészeti és Kulturális Központ ad otthont a kiállításnak, mely a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány, a ParaArt Egyesület és Erzsébetváros Polgármesteri Hivatala együttműködésének köszönhetően jött létre.

A kiállítás egy olyan művészeti program keretén belül valósul meg, amely már 15 éve biztosít lehetőséget az ország számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőtteknek, művészeti képzésre illetve, hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket. A program középpontjában a tehetséggondozás és az egyénre szabott fejlesztés áll.

A kiállítás címe: Festett ragyogás

A kiállítást megnyitja: Szurcsik József képzőművész

A kiállítás fővédnöke: Dr. Bajkai István, Budapest VII. kerületének alpolgármestere

A kiállítás védnöke: Papp Ágnes, az ÉTA Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója

A program művészeti vezetője: Pető Hunor, képzőművész

Időpont: 2017. október 19.  18.00 óra

Helyszín: K11 Művészeti és Kulturális Központ  (1075 Budapest, Király u. 11.)

A Lámpás ’92 Alapítvány idén ünnepli fennállásának 25. évét. A kiállítás a születésnapi programsorozat kiemelt része. A szervezet a társadalmi elfogadás, közös felelősségvállalás jegyében szeretné bemutatni sérült fiataljaik tehetségét, munkáját, életét.

Az Alapítvány képzőművészeti programjának keretében készült alkotások jól reprezentálják, hogy ezek a sérült, ám tehetséges alkotók milyen érzékenységgel tudják bemutatni a világunkat, a mindannyiunkat foglalkoztató kérdéseket.

A program alkotásai az elmúlt években számos kiállítással mutatta be a fogyatékkal élő alkotók tehetségét, ezáltal az Alapítvány tevékenységét, mely egyben társadalmi érzékenyítő projekt is.

Az évenként megrendezésre kerülő nyári alkotótelepek kiemelt támogatója az ÉTA Országos Szövetsége.

A program további működtetése mellett az Alapítvány célja egy országos tehetségkutató program kidolgozása, valamint egy speciális Európai Kortárs Művészeti Központ létrehozása, a szervezet egy meglévő ingatlanjában.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány immár 25 éve, mintegy 160 jellemzően értelmi fogyatékos fiatal felnőtt lakhatását, ellátását, foglalkoztatását és művészeti képzését teszi lehetővé 18 önálló intézményben, emberléptékű családias környezetben. Fontos alapelv, hogy minden ellátottnak személyre szabva a lehető legmagasabb integrációt és lehetőségek széles palettáját biztosítsa. További információ: www.lampas92.hu.

A kiállítás megtekinthető 2017. november 1-ig hétköznapokon 10-18 óráig, illetve a rendezvények ideje alatt.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és az alkotó művészek.