Parafactura – design termékek

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány FOCUS:ON designprojectje jelentős sikereket ért el mind hazai, mind nemzetközi  kiállításokon az elmúlt években.

FOCUS:ON keretein belül  Alapítványunk  fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű munkavállalói optikai és szemüveg lencsék újrahasznosításával divatkiegészítő kollekciót készítenek, melyet Körtvély Adrienne designer álmodott meg számunkra.

Fejlesztésünk egyik kiemelt célja, hogy sérült munkavállalóink számára a megszokottnál érdekesebb munkavégzés mellett a konkrét rehabilitációs irányoknak megfelelő munkafolyamatokat alakítsunk ki. Mindemellett törekszünk a kollekció jelentős designpiacokon való bemutatására .

2015 – ben Londonban debütált kollekciók a világ legnagyobb designvásárának, a LONDON DESIGN FESTIVAL – nak voltunk a magas elvárású zsűri által kiválasztott kollekciója.

A projectet és a humán értékeket a Carl Zeiss Vision Hungary és a Carl Zeiss Vision UK támogatta.

Prezentációnkat a Tom Davies Bespoke Opticians (54 Sloane Square, London SW1W 8AX) belvárosi szalonjában tartottuk meg, kiállításunk híre felkerült a Londoni Magyar Követség hírfolyamába is.

Októberben a DESIGN HÉT keretében az Iparművészeti Múzeumban megrendezett WAMP adott lehetőséget a hazai bemutatkozásunkra.

Novemberben az elsősorban az USA-ban népszerű LIMESET webshop a BLACK FRIDAY keretében prezentálta kollekciónkat:  http://limeset.com/black-friday

Fejlesztésünkhöz humánpartnerként csatlakozott a Magyar Látszerész Szövetség, melynek év végi konferenciáján mutattuk be a programot.

Decemberben a MOL Group székháza és a Graphisoft Park, év végi rendezvényein mutattuk be kollekciónkat egy-egy  pop – up store erejéig.

Alapítványunk designprojectje számára nélkülözhetetlen és szükséges a magas színvonalú prezentációs (azaz a designfogyasztók ingerküszöbét elérő) helyszíneken történő bemutatkozás/megjelenés. Ez lehet egy belvárosi üzlet kirakata vagy belső tere, irodaházak közösségi tere, de virtuális tér is weboldalakon, de számos más, kreatív helyszínre is nyitottak vagyunk. Kiemelt célvárosok: London/ Bécs/ Berlin/ Prága/ Budapest.
A kollekció országhatáron kívülre történő eljuttatása csak jelentős anyagi áldozatok árán lehetséges, ami Alapítványunk büdzséjét rendkívül megterheli, ezért szeretnénk szállítmányozó szponzor partnert találni.
FOCUS:ON kollekció szívesen bemutatkozna céges kiadványokban, hírlevelekben, konferenciákon, klubokban, ezzel is fokozva ismertségét és a vásárlókör kialakítását.

Terveink és lehetőségeink szerint 2016 – ban minimum két londoni és egy  bécsi illetve egy berlini szakmai kiállításon (fashion week, design week)  szeretnénk megjelenni. Ezek jelentős anyagi áldozatot is kívánnak, melyhez Alapítványunknak szintén támogatás szükséges.