Göd

Rehabilitációs Lakóotthon

Gödi intézményünk 2003 óta működik, egy 158 m2-es lakóterületű, bérelt családi házban.

Az otthon 10 fő enyhe – illetve középsúlyos értelmi sérült fiatal felnőttnek (7 férfinek és 3 nőnek) biztosít férőhelyet. Mindegyikük állami gondozottként nőtt fel. Klienseink között két együtt élő (ezen belül egy házas-) pár van.

Lakóink fele intézményen belüli foglalkoztatásban vesz részt, többen az Összefogás Nonprofit KFT. védett műhelyének a dolgozói, egy kliensünk budapesti védett munkahelyen, egy pedig segédmunkásként, egy helyi vállalkozónál áll alkalmazásban.

Az otthon szakmai stábja egy intézményvezetőből illetve két szociális segítőből áll, emellett rendelkezésre állnak a szervezet állandó jelleggel nem helyben dolgozó munkatársai (gyógypedagógus, szociális munkás) illetve közös programjai (művészeti és sportprogramok, nyaralások, hitéleti alkalmak).

Mivel az otthon lakói javarészben enyhén értelmi sérült fiatalok, tán’ ennek a közösségnek az életmódja a legönállóbb, így akárcsak Csömörön, itt is az egyéni eset –  és életvezetés külső támogatása áll munkánk középpontjában. Az épület elrendezése megkönnyíti mindezt – az egyes szobák és lakrészek jól elkülönülnek egymástól, lakóink – akik közül összesen 4 fő praktikusan két családot így egymástól is meglehetősen függetlenül élnek.