Képzőművészeti program (paraArt)

Alapítványunk – a ParaArt Nemzetközi Egyesülettel közösen – immár 20 éve biztosít lehetőséget az ország és Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőtteknek, művészeti képzésre, illetve, hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket. Programunk középpontjában a tehetséggondozás, tehetségkutatás és az egyénre szabott fejlesztés áll. Célunk, hogy az értelmi sérült is ugyanolyan természetességgel kifejezhesse érzelmeit, gondolatait a képzőművészet eszközeivel, mint társadalmunk bármelyik tagja.

Szervezetünk az ÉTA Országos Szövetséggel együttműködve, a társadalmi elfogadás, közös felelősségvállalás jegyében mutatja be fogyatékossággal élő embertársaink tehetségét, munkáját, életét. Az alkotások jól reprezentálják, hogy a tehetséges értelmi sérült kismaestrok milyen érzékenységgel tudják bemutatni a világunkat, a mindnyájunkat foglalkoztató kérdéseket.

Az elmúlt években számos hazai és nemzetközi kiállításon, találkozón, workshopon és fesztiválon mutattuk be az alkotók tehetségét, ezáltal az Alapítvány tevékenységét, mely egyben társadalmi érzékenyítő projektünk is.