L’UMINA

L’UMINA lámpacsalád

„Lumina in tenebris clariora sunt.”
Quintilianus

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány értelmi fogyatékosággal élő kézműves munkatársai megalkották a L’UMINA design lámpacsaládot, melyet a természet inspirált. A kollekcióban megtalálható egy egyedi mécsestartó, egy különleges asztali lámpa, illetve egy formabontó függő lámpa. A L’UMINA páratlan és modern formavilágú, kötél és nemesfa kombinációjából készült termékcsalád, melynek formatervezése értelmi fogyatékossággal élő képzőművészek és hazai tervezők közös munkájából született meg. Az anyagok kiválasztásakor a legfontosabb szempont a környezettudatosság volt. A magas minőségű kézi szövésű pamutkötél ötféle színkombinációban érhető el. Az FSC minősített faanyagok felületkezelése narancsolajjal történik, mely környezetbarát és tartósítószer mentes. Tervező: Laborcz Tamás, FromWood.

Lumina_fuzet

 

 

L’UMINA PREMIER MEGHÍVÓ

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány szeretettel meghívja Önt értelmi fogyatékossággal élő kézművesei által megalkotott design lámpacsaládjának bemutató eseményére.

Időpont: 2021. június 16. szerda, 10.30.
Helyszín: Korhely Étterem terasza (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.)
Házigazda: Rákóczi Ferenc, rádiós műsorvezető

Köszöntőt mond:
Sass Katalin, a NEXON Kft. tulajdonos-ügyvezetője,
Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára és
Varga Zoltán, a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány elnöke

A kötélverés mesterségét a helyszínen – fogyatékosággal élő kézművesek segítségével – kipróbálhatják az érdeklődők. 

„Ragyogj a Lámpás fényében.”

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány közel 30 éve azért dolgozik, hogy lehetővé tegye több száz fogyatékossággal élő embertársunk családias környezetben történő lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, és rászoruló gyermekek, családok ellátását.

Több mint két évtizede biztosítunk értelmi sérültek számára értékteremtő munkahelyeket, ahol kézműves kismestereink környezettudatos módon minőségi re-design termékek készítésével, és számos hagyományőrző mesterséggel foglalkoznak. Fogyatékossággal élő munkatársaink foglalkoztatásával kapcsolatban legfontosabb üzenetünk a környezettudatosság.

A munkahelyteremtési és termékfejlesztési projektet támogatták: 

Nemzeti Szociálpolitikai Intézet, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és a fogyatékossággal élő kézművesek. 

(A bemutató esemény kiemelt támogatói: EMMI, NSZI, NEXON Kft., Korhely Étterem)