MONTREAL

 

MONTREAL

egyedi ékszer különleges alkotóktól

A Lámpás ’92 Alapítvány értelmi fogyatékossággal élő kézművesei Laborc Tamás tervező (FromWood) vezetésével megalkották azt a különleges design ékszerkollekciót és a hozzá tartozó kulcstartót, melyet egy patinás múltú olasz autómárka, az Alfa Romeo inspirált.

A kollekció elkészítését nagy műgonddal és igazi szenvedéllyel végezték az alkotók.

Az ékszerekben izgalmas módon ötvöződik egy kivételes nemesfa (redheart) és a karbon, melyet a valódi bőr és rozsdamentes acél tesz teljessé. A tradicionális és az innovatív anyagok ötvözéséből (melyek a minőségi autógyártás alapanyagai) létrejött ékszerek magukban hordozzák az időtlen szépség üzenetét.

A kollekción megjelenő négylevelű lóhere minden levele egy-egy értéket szimbolizál: a hitet, a reményt, a szeretetet, és a szerencsét.

A formatervezésben az Alapítvány Kárpát-medencei képzőművészeti programjának tehetséges alkotói is közreműködtek.

Az Alapítvány több mint 20 éve biztosít értelmi sérült munkatársai számára valódi munkahelyeket, ahol kézműves kismestereik környezettudatos módon redesign termékek készítésével, és hagyományőrző mesterséggel foglalkoznak.

A Szervezet közel harminc éve, több száz fogyatékossággal élő ember lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, valamint rászoruló gyermekek ellátását teszi lehetővé családias környezetben.

A kollekciót 2022. tavaszán Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezetővel egy különleges premier eseményen mutatják be az alkotók.

További információ: lampasmuhely@gmail.com 0670-3357-4757