Laurus díjazottjaink

A LAURUS komolyzenei díjátadó Gálaestet Alapítványunk több mint egy évtizede rendezi meg az adventi időszakban  a váci Püspöki Palota dísztermében. Ezen ünnepi esteken köszönetet mondunk mindazon barátainknak (magánszemélyek, cégek stb.), akik szervezetünk munkásságát, működését önzetlenül támogatják. A díjakat a gálaest házigazdája Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök és Alapítványunk elnöke adja át.

LAURUS (jelentése: babérkoszorú, győzelem) díj – a kitüntetések mindig a legkivallóbbaknak szólnak. A díj egyben felelősséget is jelent a jövőre nézve, de biztosan tudjuk, hogy díjazottat ez még inkább arra sarkallja, hogy példamutató magatartásával továbbra is közösség érdekében tevékenykedjék. Reméljük, még sokáig jelen lesz az Alapítvány mindennapjaiban.)


2019. Bezerics Dániel

A Paletta Éttermek egyik alapítója, a Balaton Kör alapító tagja.
Aki szereti a munkáját, annak sohasem kell dolgoznia. Ennek megfelelően él és munkálkodik a Lámpás Alapítvány Danija, hiszen csak így szólítja minden kis Lámpás. A balatoni hangulatok, képek, ízek nemcsak Bezerics Dániel részére meghatározóak, ugyanígy vannak ezzel az Alapítvány lakói is. Így történt, hogy ’18 nyarán találkoztak össze a magyar tenger partján, ahol aztán a szimpátiából még aznap közös grillezés, majd karácsonykor örömfőzés kerekedett. Dani támogatta és vezette a víztudatos BWT és a Bikefood kampányt is és neki köszönheti a Szervezet a zalakarosi virágzó kapcsolatát. A L’art Fest-en izgalmas gasztronómiai utazás részesei lehetett általa minden fesztiválozó és nevéhez fűződik a Minden lében két kanál című videó sorozat, melyben Bergmann Jánossal indulnak közösen különböző gasztronómiai kalandokra. Legújabban pedig a Gül Baba türbéjével való közös projektet kezdeményezte és segítette.
Mottója: Legyél Te is a Lámpik dinamója.

2019. NEXON Kft., képviseli Sass Katalin tulajdonos-ügyvezető asszony

A NEXON Magyarország piacvezető bér- és humánügyviteli szoftverfejlesztő és szolgáltató cége.
A csodálatos, saját tulajdonú új székházuk azért is kedves az Alapítvány számára, mert tavasszal itt nyílt lehetősége bemutatni a kortárs képzőművészeti program alkotásait, kiállításmegnyitó ünnepséggel.
A NEXON Kft. és a Lámpás 92 Közhasznú Alapítvány együttműködése még csak 2 évre tartó, de nagyon aktívnak mondható. 2018 nyarán kezdődött a cég családi napjával, majd folytatódott személyes látogatásokkal, tárgyi adományozásokkal. A NEXON támogatta a Lámpás adventi Örömfőzés nevű programját, és az idei nagyszabású L’art Fest művészeti fesztiváljukat is. Továbbá bérszámfejtő programmal és képzéssel jutalmazta a szervezet, illetve annak egyik munkatársát. Nagy öröm volt, hogy a NEXON céges ajándékként az Alapítvány Wonder Words nevű varázsdobozait és környezettudatos ékszereit választotta.
A cég 2018-ban az Év irodája döntőse és a Megbízható munkaadó címet is kiérdemelte. Szlogenjük a 30 év mögöttünk, a Világ előttünk!

2018. Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója
A Duna Médiaszolgáltató Zrt. alapfeladatai közé tartozik a fogyatékossággal élőknek a médiaszolgáltatásokkal szemben támasztott sajátos igényeinek kielégítése. A közmédia hosszú évek óta arra törekszik, hogy műsoraiban szerves módon jelenjen meg a hátrányos helyzetűek élete, mindennapjai, problémái és örömei. Az utóbbi években az MTI folyamatosan beszámolt a 2023 végéig tartó kiváltási projekt fejleményeiről, arról, hogy az európai szinten is elismert programnak köszönhetően minden második szociális intézményben élő fogyatékos ember olyan családias, emberléptékű környezetbe, közösségbe költözhet melyet a Lámpás ’92 Alapítvány immár 26 éve biztosít. Az MTI figyelemmel követi a megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékos emberek foglalkoztatásának elősegítésére indított hazai és uniós forrású programokat, erről számos kiváló anyagot mutatott az Alapítvány kézműves műhelyeiből. A Szervezet eseményeiről, kortárs képzőművészeti programjairól, fejlesztéseiről a közmédia az elmúlt években rendszeresen számolt be különböző műsoraiban, ezzel is segítve, hogy minél szélesebb körhöz eljusson az Alapítvány a híre, munkássága.
2018. Purnhauser Pál, a Hauser Magyarország Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója – a BEKO magyarországi disztribútora
A Hauser Magyarország Kft. már több mint 25 éve háztartási gépek nagykereskedője Magyarországon, 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozásként. Nyolc évvel ezelőtt nyerte el a BEKO világ szinten ismert és elismert nagyháztartási gép márka magyarországi disztribúciós tevékenységét. Azóta töretlenül, küldetése a korszerű, minőségi termékek értékesítése mellett az egészséges életmód, a sport népszerűsítése, és társadalmi szerepvállalás a nehéz és hátrányos helyzetű embertársaink megsegítésére. Immáron 2 éve tevékeny együttműködő partnere a Lámpás ’92 Alapítványnak, rendszeresen őszinte mosolyt csalva segítségükkel a közösségek lakói arcára. A tavalyi évben Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezetővel közösen 13 háztartási nagygéppel lepte meg Mikulásra a Szervezet fogyatékkal élő ellátottait. Idén pedig egy budapesti otthonuk konyháját újította fel közösen a lakókkal, a bútorzattól a konyhagépekig.
2018. Tóth Áron, az Erste Bank Hungary Zrt. Fiókhálózat Fejlesztés vezetője
Az Erste Bank +1 Tett programja már évek óta ékes példája a valós vállalati CSR-nak. Nem csak anyagi támogatást, hanem dolgozóik idejét és erőforrását fordítja a civil szektor javára. A program lényege, hogy a bank területei csapatonként összefogva, egy tetszőlegesen választott civil szervezetet segítenek (legyen szó üzleti tudás átadásáról vagy kerítésfestésről). Ez a háttere annak a kapcsolatnak, ami az Erste Fiókhálózat Fejlesztés és Prémium szegmens területei és a Lámpás’92 Alapítvány között fonódott. Áron és a terület csapatai egy nyári napon meglátogatták a Lámpás valkói otthonát, hogy a kerítés és a szobák kifestésével emeljék az ott lakók életminőségét. A találkozás az első pillanattól kezdve összhangot teremtett, amely megalapozta az együttműködés kibontakozását.
2017. Dr. Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere
Dr. Bajkai István, ügyvéd az SBGK ügyvédi iroda, elnökségi tagja. Munkája mellett Erzsébet város társadalmi megbízású alpolgármestere, a FIDESZ magyar polgári párt választókerületi elnöke. Eredményeinek elismeréseként, a Magyar Ügyvédi Kamara 2105-ben a szakma egyik legnagyobb díját, a Kiváló Ügyvédi Munkáért Díjat adományozta számára. Dr. Bajkai István rendszeresen és hosszú évek óta jótékonykodik. A Lámpás Alapítvány által fenntartott erzsébetvárosi Családok Átmeneti Otthonát, gyermekeit hosszú ideje, rendszeresen anyagilag és erkölcsileg is patronálja, továbbá az idei évtől az Alapítvány 15 éves kortárs képzőművészeti programjának lelkes támogatója. Az Alapítvány kiemelt és alázatos támogatójaként, barátjaként tartják számon.
2017. Nádudvari Lajos, a CHN Gold Reklámügynökség Kft. ügyvezetője
Több mint 20 éve foglalkozik grafikai tervezéssel, reklámügynökségi tevékenységgel és tanácsadással. Tulajdonosként jelenleg is személyesen közreműködik a munkák szervezésében, lebonyolításában, a Lámpás 92 Közhasznú Alapítványt immár 4. éve segíti grafikai tervezéssel, maketing tanácsadással. Aktívan részt vesz a szervezet arculatának, kommunikációs anyagainak kialakításában. Vallja, hogy az ügyféllel szorosan együttműködve kell kialakítani olyan stratégiát és kommunikációt, amelyet a vállalkozás magáénak érez, büszkén felvállal, és a megfelelő csatornákon keresztül célpiaca számára kommunikál. Ebben a Lámpás92 Közhasznú Alapítvány lelkes munkatársaiban kiváló partnerekre talált. Az “Ugyanúgy mosolygunk, mint Te!” Lámpás szlogenbe első látásra beleszeretett, az Alapítvány részére készített munkákban is ezt az irányelvet tartja szem előtt. Munkája mellett sok értékes, aktív időt tölt szerető családjával – feleségével és két lányával, akikre a világon a legbüszkébb.
2016. Gadó Zsuzsa
Gadó Zsuzsa a Lámpás’92 Alapítvány egyik legrégebbi stratégiai partnerénél, a MOL-nál dolgozott több mint két évtizeden át – eleinte beosztottként, majd számos vezetői beosztásban. Világot látott, Japántól az Egyesült Államokig sokfelé megfordult. Munkája, Magyarországon kívül elszólította Szlovákiába, Horvátországba és Olaszországba, ahol a MOL Csoport helyi leányvállalatainak integrálásáért volt felelős. Pályakezdő kora óta érdeklődik a képzőművészet, és ezen belül elsősorban a kortárs festészet iránt. Akkor ismerkedett meg a Lámpás’92 Alapítvánnyal, amikor meglátta és megvásárolta az egyik pártfogolt festményét – az első Lámpás’92 képét – a MOL székházban rendezett karácsonyi vásáron. Karitatív munkát – lehetősége szerint – egyetemista kora óta végez. A MOL csoportban eltöltött hosszú évek érdekes, kihívásokkal teli, de stresszes munka tempóját felfüggesztve ez év elejétől életmódot váltott, egy kis pihenésbe kezdett, s így több ideje adódott arra, hogy a Lámpás lelkes munkatársaival olyan feladatokban működjön együtt, amire eddig nem jutott elegendő idő és energia. Így készült el a Lámpás’92 három éves stratégiája, így dolgoznak együtt az alapítvány külső kommunikációjának és a stratégiai partnerekkel történő szorosabb együttműködés fejlesztésében.
2015. Carl Zeiss Vision Hungary Kft., képviseli: Rósa Gergely kereskedelmi- és marketingvezető
A Carl Zeiss Vision Hungary Kft. a világ egyik legnagyobb optikai cégének magyarországi és kelet-európai központja. Kereskedelmi tevékenysége mellett, Mátészalkán működteti Európa egyetlen üveg szemüveglencse gyártását, mintegy 400 embernek biztosítva megélhetést a régióban. Nemzetközi tevékenysége mellett a vállalat mindig nagyon fontosnak tartotta hazai társadalmi szerepvállalását. Ezen tevékenysége keretében támogatja a Lámpás 92 Alapítványt olyan szemüveglencsékkel, melyeket az alapítvány által ellátott és foglalkozatott fiatalok használnak fel kézműves és művészi tevékenységük során. Továbbá a Társaság biztosított lehetőséget, hogy idén a lencsékből készült fejlesztésünk bemutatkozhasson a londoni Design Festiválon.
2015. Knyihár család
A Knyihár család Békéscsabáról, a kolbász fővárosából érkezett. Mihály, a családfő beleszületett a kolbászkészítésbe, majd hivatásául is a hentes szakmát választotta. 2006-tól készíti termékeit a vásárlók megelégedésére. 2012-ben családi gazdasággá alakultak, így már hivatalosan is kiveszi részét a család minden tagja a munkából. A család fontosnak tartja, hogy kiváló minőségű termékeivel folyamatosan támogassa az Alapítvány által ellátott fiatalokat, gazdagabbá téve az ünnepeket, finomabbá a mindennapokat.  Az vallják, hogy csodálatos érzés önzetlenül adni, itt pedig a hála megszázszorozódik.
2014. Ferenczy Tamásné Ilike
2014. Milvé Fitt Kuckó (vezetője Kiturják Emőke)
2013. Rákóczi Ferenc
Egy őszinte és önzetlen fiatalember Újkígyósról. Igaz barátja az Alapítványnak, aki együtt főz és

 épít hidat a sérült fiatalokkal. Két gyönyörű gyermek büszke édesapja, aki energiájával, lendületével új közös álmokat vált valóra. Kiváló zenész és gasztromókus. A taksonyi főzőversenyen Feri a fiatalokról mondta: „ha kicsit fogod a kezüket, akkor mennyit adnak Ők is neked”.

2013. Dunakanyar Takarékszövetkezet – Sződi Kirendeltség

Kovács Vincéné Margitka (a Dunakanyar Takarékszövetkezet kirendeltségvezetője) Margitka és kiváló munkatársai közel 20 éve nyitották meg a sződi kirendeltséget. Az Alapítvány banki ügyleteit már 8 éve segíti önzetlenül és nagy odafigyeléssel. Mindig bizalommal fordulhatnak hozzá, a problémák áthidalására áldozatos munkájával soron kívül talál megoldást. A sződi közösség aktív tagja. Két sikeres leány büszke édesanyja.

2012. Hufnagel Béla Attila
Hufnágel Béla keresztény gyökerű, sváb családból származik. Jelenleg saját cégét és a Kis-Duna partján lévő hagyományőrző „Sziget” nevű éttermét irányítja. A taksonyi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének csoportját 2003 tavaszán alapította, amelynek azóta elnöke. Alapítványával, a Közjóért Közalapítvánnyal folyamatos forrásokat biztosít a civilszervezet működéséhez. Munkája példaértékű. Béla környezetének fejlesztésében nem csak szellemi szerző és irányító, hanem óriási anyagi áldozatot is hozott a megvalósítás érdekében. Alapítványunk 20. születésnapján az éttermében és annak kerthelyiségében biztosította számunkra nagyszabású főzőversenyünk, valamint kerti mulatságunk helyszínét és a megrendezéshez szükséges eszközöket. Csanád Béla-díjas, Taksonyi emlékérem díjas.
Gondolatai: „a közjó szolgálata minden keresztény emberre kötelmeket ró, a keresztény embernek és a hitből fakadó eredményeknek ott a helye a közéletben”.
2011. Endrődyné Bató Éva
Egyetemi docens – Alapítványunk régi patrónusa. Tevőlegesen, folyamatosan segíti Szervezetünk tevékenységét. Az utógondozó otthonunk fiatal lakóiért tett erőfeszítései példa értékű lehetnek mindannyiunk számára. Éva igaz és őszinte barátunk.
2011. Radics Család
.
.
.
.
.
2011. Lőrik Csaba, Baumax Kft.
2011. Sziráki Szilárd, Valkó Nagyközség polgármestere
Alapítványunk két lakóotthona működik 2000 óta Valkón. Polgármester Úr támogatásával lehetőségünk nyílik heti rendszerességgel az Általános Iskola tornatermének ingyenes használatára, ezzel elősegítve lakóink sportolását, egészséges életmódra nevelésüket. Számos kézzel fogható adománya nagyon fontos fiataljaink számára. A község képviselőtestületével azt a célt tűzte maga elé, hogy megteremtse Valkó új arculatát. Legyen olyan a község, hogy az idegen is, aki idetéved, azonnal vegye észre,”az itt élők saját otthonuknak érzik falujukat”. Erre az alkalomra is az Önkormányzat autóbuszával érkeztek lakóink, amit ezúton is szeretnénk még egyszer megköszönni. Mindezek mellett bármikor számíthatunk támogató együttműködésére .
2010. ÉTA Országos Szövetsége, képviseli: Dr. Rubovszky László
Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége,
A 21 éve működő szövetség, mint országos ernyőszervezet, 71 – az ország minden területén megtalálható – tagszervezetét integrálja, szakmai szempontok alapján. Önálló programjai is vannak, melyeknek célja és eredménye a tagszervezeteinek közvetlen segítése. A szövetség szakmaiságában a képzés és az azt követő foglalkoztatás kiemelt fontosságú. Jelenleg aktuális feladatai között szerepel egy olyan programsorozat, melynek keretében a Lámpás ’92 Alapítvánnyal évről évre és közösen megvalósított képzőművészeti alkotó tábor produktumait először Pécsett, az Új Tudásközpont épületében mutatták be egy tárlat keretében, és ezt követően az Európa Parlament épületében is, de ott már kibővítve azokkal a piacképes használati és dísztárgyakkal, melyek a szövetség tagszervezeteinek munkaterápiás műhelyeiben készültek.
2010. László Pékség, képviseli: László Gábor
Felsőgödön évtizedek óta működő családi pékség. Alapítványunk gödi lakóotthonában a fogyatékkal élő fiatalok élelmezéséhez húsz éve járul hozzá napi rendszerességgel, de megkeresik őt mások is támogatásért – és László pék, ahol tud, segít!
2009. Mária Légió
A Mária Légió önkéntesei több mint egy éve az Alapítványunk Utógondozó Otthonában élő fogyatékos fiatalok lelki életét ápolják, gondozzák. Heti rendszerességgel tartanak hittanórákat, beszélgetéseket a lakóotthonban. Több gondozottunkat készítették fel eddig az elsőáldozásra (mely szentségről Benedek pápa így vélekedett: az elsőáldozás a „hit ünnepe”). Fiataljaink mindennapjait rendszeres, közös szentmise látogatásokkal és sok-sok meglepetéssel ajándékozták meg. Boldog XXIII. János pápa szerint „A Mária Légió a Katolikus Egyház igazi arculatát jeleníti meg”. Köszönjük áldozatos munkájukat.
2009. Kovács Istvánné, az Alba Civitan Nonprofit Kft. ügyvezetője
1984-től foglalkozik sérült fiatalokkal. Ekkor kezdett gyógyúszással foglalkozni, majd
1990.-ben megalapította – BÓJA – egyesületét.
1991- ben a Kapaszkodó Alapítványt hozta létre melynek keretein belül elsőként foglalkozott – a hazai gyógylovaglással.
1998- tól vesz részt a védett munkahelyi foglalkoztatásban
Már több éve tevőlegesen segíti kézműves műhelyeink munkáját.
2009. Kovács Jánosné, a Csömör Nagyközség Igazgatási Osztályának vezetője
Boldog családanya – büszke gyermekei sikereire. A csömöri gyámügyi és gyermekvédelmi rendszer kialakítója. A község Családsegítő Közalapítványának és a Csömöri Ifjúsági Közalapítvány létrehozója. Szociális érzékenysége, utógondozott fiataljaink önzetlen segítése példamutató. Feladatai elvégzésében mindig az őszinte szeretet vezérli.
2009. Kaszti Tamás, a Klaszbau Kft. ügyvezetője
Cége a Klaszbau Kft. 1993 óta foglalkozik építőipari tervezéssel és generálkivitelezéssel. Szakterületük a hagyományos építés-technológia alkalmazása. Kaszti Tamás, építészmérnök a cég tulajdonosa és irányítója. Négy gyermek büszke édesapja. Tamás együttműködésünk első pillanatától segítségünkre van és megelőlegezte bakonykúti lakóotthonunk nyílászáróinak korszerűsítési költségeit, így tudtuk megvalósítani pályázati programunkat.
2008. Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola
2008. Göd város
A díjat átvette és Göd várost képviselte Markó József, polgármester.
.
.
.

2008. Göncz Árpádné, Zsuzsa asszony