Laurus díjazottjaink

A LAURUS komolyzenei díjátadó Gálaestet Alapítványunk több mint egy évtizede rendezi meg az adventi időszakban  a váci Püspöki Palota dísztermében. Ezen ünnepi esteken köszönetet mondunk mindazon barátainknak (magánszemélyek, cégek stb.), akik szervezetünk munkásságát, működését önzetlenül támogatják. A díjakat a gálaest házigazdája Excellenciás Marton Zsolt Püspök úr, váci megyéspüspök és Alapítványunk elnöke adja át.
A 2023-as évi díjakat átadta:
Sölch Gellért a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára és
Varga Zoltán az Alapítvány elnöke

LAURUS (jelentése: babérkoszorú, győzelem) díj – a kitüntetések mindig a legkivallóbbaknak szólnak. A díj egyben felelősséget is jelent a jövőre nézve, de biztosan tudjuk, hogy díjazottat ez még inkább arra sarkallja, hogy példamutató magatartásával továbbra is közösség érdekében tevékenykedjék. Reméljük, még sokáig jelen lesz az Alapítvány mindennapjaiban.)


2023. JUHÁSZ ATTILA

az újHÁZ Centrum igazgatósági elnöke, az ÉVOSZ tagozatának elnöke az Alapítvány jószolgálati nagykövete

Juhász Attila Göd szülötte, az ország meghatározó üzletembere, kimagasló közösségépítő tevékenysége és társadalmi szerepvállalása miatt a város motorja. Mára elmondhatja magáról, hogy ebben a régióban az elmúlt 28 évben nem nagyon épült olyan ház, amiben ne lenne olyan építőanyag, ami a Piramis Építőházból származik. A magyarországi vállalkozói kultúrában rendhagyó sikerként könyvelheti el, hogy az Újház országos hálózat igazgatóság elnökeként több mint 80 önálló vállalkozást tart együtt, amely 2600 munkatárssal piacvezető a hazai építőanyag kereskedelemben. Büszke, hogy az idei évben megalapított ÉVOSZ új, Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozatának elnökévé választották. Az egyik legfontosabb feladatának tekinti az emberek segítését, mely igazodik az általa vezetett vállalatok küldetéséhez is, amely az ügyfeleik gondtalan otthonteremtését támogatja. Emellett példaértékű, hogy templomépítés és -felújítás mecénása, rendszeresen támogatja a helyi iskolákat, kulturális, sport és szociális, közbiztonsági, önkéntes szervezeteket. Munkásságát Áder János 2021-ben Magyar Ezüst Érdemkereszt állami kitüntetéssel díjazta, 2022-ben elnyerte a Leader of the Year díjat – és az év cégvezetőjének választották, idén novemberben megkapta a Gránit Oroszlán Díjat felelős üzletember kategóriában. Élete folyamán az emberek szeretete vezeti, vallja, hogy ez a szeretet az, amiből minden vezetői, piaci, üzleti és családi sikere származik. Immáron 3 éve tevékeny együttműködő partnere a Lámpás ’92 Alapítványnak, idén márciustól pedig Jószolgálati nagykövetként is segíti a munkájukat.

(Juhász Attila LAURUS díjának alkotója: Bíró Krisztián, az Alapítvány Levendula otthonának lakója)

 

2023. JYSK Magyarország Kft.,

képviselte: Szilvási Krisztina, JYSK Kommunikációs Igazgató / Szimeiszter Sándor, JYSK Country Manager

A dán kiskereskedelmi lánc 2005 óta van jelen Magyarországon. Több mint 1000 munkavállalója 94 áruházban várja országszerte a vásárlókat. Tavaly ősszel nyílt meg a vállalat ecseri logisztikai bázisa, amely egyben régiós központként is funkcionál. A JYSK üzleti tevékenységének alapjait skandináv gyökerei alkotják. Értékközpontú vállalatként, a JYSK működése olyan valós értékeken alapul, mint az őszinteség és a tisztelet – mind az ügyfelek, mind pedig a munkatársak felé. Felelős vállalatként a JYSK globális és lokális szinten is folyamatosan keresi a támogatási lehetőségeket helyi, regionális és országos dimenziókban. A cég termékekkel, adományokkal és önkéntes munkával is aktívan részt vesz a társadalmi felelősségvállalásban. Az otthonteremtés, a lakóhelyek kényelmesebbé és meghittebbé tétele mindig is a JYSK kereskedelmi tevékenységének fókuszában állt. A JYSK elkötelezettségét több éve bizonyítja, hogy hozzájárul a fenntartható gazdasági fejlődéshez; az alkalmazottakkal, a helyi közösséggel és a társadalom széles rétegeivel együttműködve a Lámpás ’92 Alapítvány ellátottjainak életminőségének javítása érdekében.

(A JYSK LAURUS díjának alkotója: Szabó Péter, az Alapítvány csömöri otthonának lakója)

 

2022. BWT Group,

képviseli: Petró Vera ügyvezető igazgató és Petró Gyula Felügyelő bizottság elnöke, a vállalat résztulajdonosa

A nevünk maga a küldetésünk: feladatunknak tekintjük azt, hogy a lehető legjobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesszük ki a vízkezeléshez. Sőt mi több: a víz a mi küldetésünk. Gondoskodunk a higiéniáról és a biztonságról a vízzel való mindennapi kapcsolat során. Technológiáinkkal a felhasználási célnak megfelelően optimalizáljuk a víz minőségét, mert valljuk, hogy a víz lehet még annál is jobb, mint ahogyan kifolyik a csapból. Nem csak az ügyfeleinknek kínálunk kiváló vízkezelő berendezéseket, technológiákat és szolgáltatásokat, de egyidejűleg komoly erőfeszítéseket teszünk, hogy megkíméljük kék bolygónk erőforrásait. Célkitűzésünk, hogy kortyról-kortya jobbá tegyük a világot! A BWT csoport számára a társadalmi felelősségvállalás kiemelten fontos. Mind nemzetközi szinten, mind helyi szinten próbálunk segíteni, és olyan kezdeményezések mellé állni, amellyel mások életét könnyebbé, és szebbé tehetjük. Hiszünk abban, hogy közösen, egymással összefogva képesek vagyunk a világot megváltoztatni. Minden nagy változás egy apró lépéssel kezdődik. A Lámpás ’92 Alapítvány eltökéltsége és hite abban, hogy képesek jobb életet biztosítani olyanok számára, akik önállóan ezt nem tudnánk megtenni, inspirált bennünket arra, hogy támogassuk őket abban, hogy egyre több lépést meg tudjanak tenni a céljukhoz vezető úton. Örülünk, hogy a részesei lehetünk annak a változásnak, amellyel családok élete válhatott szebbé, és emberhez méltó körülményekhez között élhetnek.

 

2022. Szurcsik József képzőművész

Szurcsik József képzőművész: festő, grafikus, szobrász, performer és intuitív zenész. A hazai képzőművészeti közélet szereplőjeként előadásokat, kiállításmegnyitókat, tárlatvezetéseket tart, képzőművészeti írásokat készít, valamint csoportos vagy közösségi kiállításokat szervez és rendez – mint kurátor. Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész egy aktív alkotó, aki maga is szerepel kiállításokon a saját műveivel. Emellett egyetemi docensként tanít, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, ahol évekig tanszékvezetőként és rektorhelyettesként is segítette a képzőművészeti felsőoktatás ügyét. De van még egy tennivalója, amit mindig is nagyon szívesen vállalt. Történetesen, hogy a Lámpásoknak meséljen a művészetről, összegyűjtse, kiállításba rendezze a munkáikat, hogy nagy szeretettel kapcsolja össze a Lámpások és a művészet nem is olyan különböző világát. Mindezt azért tartja szükségesnek, hogy átjárhatók legyenek a társadalom különböző rétegei, hogy a lehető legtöbb egyéni sors láthatóvá válhasson, többek között a személyes és közösségi teljesítmények által. Szurcsik József számára fontos, hogy az egymás iránti megértés, elfogadás és szeretetteli segítőkészség kialakuljon mindannyiunkban és meg is erősödjön. József gondolata: „Arra kérem önöket, hogy kerüljenek bátran közelebb a LÁMPÁSOK BIRODALMÁHOZ ahonnan mindenki hazavihet magával egy csipetnyi vagy akár nagyadag „jóságot”.

 

2022. Petró Család,

képviseli: Petró Ági, Vera és Gyula

Egy olyan családot mutatunk be, melynek két tagja – Petró Gyula és Ági – más-más irányból indult el, mégis összefonódott az útjuk. Két gyermekük született: Kata és Vera. Gyula a BWT Hungária Kft ügyvezetőjeként a lakossági és ipari vízkezelésben találta meg az útját, majd párját is, aki az ország egyik vezető ékszerboltja mellett a Petró Galéria létrehozója, ahol magyar művészek munkáit lehet megtekinteni. A Család régóta elkötelezett a jó ügyek támogatása mellett. Ági mindig is azt vallotta, hogy „Nincs annál nagyobb boldogság, mint amikor meg tudod osztani azt, amid van azzal, akinek arra szüksége van”. Legyen szó pénzbeli adományról, vagy akár egy kiállítás megszervezéséről, Ági nyitottan és támogatóan áll a Lámpás ’92 ügyei mellé. És miért pont éppen a Lámpás ’92 Alapítvány? Azon túl, hogy Ági szenvedélyesen szereti a művészetet, és a Lámpik alkotásait is nagyra értékeli, férje Petró Gyula által ismerte meg jobban az Alapítvány programját. A BWT Hungária Kft., amelynek korábban Gyula volt az ügyvezetője, már évek óta támogatja a Lámpást. Gyula meglátta azt az értéket az Alapítvány munkájában, amely a BWT számára is kulcsfontosságú. Ez nem más, mint a család. A BWT is családi vállalkozásként indult, és mai napig sikerült megőriznie a családias jellegét. Az Alapítvány pedig tud segíteni, hogy az általuk felkarolt családok, megfelelő körülmények között, együtt tudjanak élni. Ez a két fő érték, azaz a család és a javak megosztása melletti elkötelezettség hajtja a Petró családot abban, hogy részese legyen a Lámpás ’92 Alapítvány munkájának.

 

2021. Dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye nyugalmazott püspöke

Dr. Beer Miklós a váci egyházmegye nyugalmazott püspöke, a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány kuratóriumi elnöke. Egész életének, papi, főpásztori szolgálatának, majd később alapítványa munkájának központi gondolata az elesettek, a nehéz sorsúak, a hátrányos helyzetűek támogatása. Közvetlen segítséget és lelki támaszt éppúgy igyekszik nyújtani minden rászorulónak, mint amilyen kitartó lelkesedéssel hívja fel a társadalom figyelmét a periférián élőkre. Gyakran hallani tőle: „az Úristen egymásra bízott bennünket. Azt várja mindnyájunktól, hogy segítsünk azokon, akik rászorulnak, akik segítséget várnak. A szeretet legyen a mi életünk búzatermése, az egymás iránti szeretetben és gondoskodásban találja meg a föld az igazi gyümölcsét. Miklós atya mindig külön figyelmet szentel a fogyatékossággal élőknek. A szervezetet immár 18 éve ismeri. Rendszeresen részt vesz rendezvényeinken, sőt, vele alapítottuk a LAURUS díjat, és az első díjakat is közösen adtuk át itt, a díszteremben. Miklós atyát az élete tette hitelessé. Krisztus tanítását követte és hirdette szóval és tettel. A legelesettebb emberben is mindig Jézust látta, akinek a szeméből – éppen ezért – mindig Jézus nézett rá vissza.

 

2021. Pongrácz János, Kemence község polgármestere

A település szülötteként egész eddigi életében azon munkálkodott, hogy tálentumával mindenben szülőfaluját fejlessze, támogassa. Segítőkészségét a település és az ország határán túl is kamatoztatja: Erdélyben Farkaslaka településen többek között aktívan vett részt az árvízvédelemben, amiért díszpolgári címet kapott. Kemencén először pedagógusként, majd iskolaigazgatóként, majd több évtizede polgármesterként dolgozik. Korábban a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület elnöke, jelenleg a Mária Út Közhasznú Egyesület ellenőrző bizottsági tagja. Szerető feleségével, 3 lányával és 3 csodálatos unokával büszkélkedhet. A Lámpás 92 Alapítványt immár 10 éve támogatja. Alkotótáborunknak mesés, erdei, inspiráló helyszínt kerestünk, amikor rábukkantunk Kemencére. Polgármester Úr és családja azóta segíti az Alapítványt, aktív kapcsolatunk van az évente megszervezett Kárpát-medencei képzőművészeti műhelynek, az ahhoz kapcsolódó kiállítások megnyitói kapcsán. Jelenleg az Otthon Kemencén című stratégiai fejlesztésünk partnere és támogatója, melynek segítségével nagyszabású álmunk válik valóra. Támogatást kapunk Polgármester Úrtól, Kemence képviselőtestületétől, és többek között az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy Lámpikáink csodaszép környezetben családias lakóotthonokban élhessenek, ezáltal otthonra találjanak.

 

2019. Bezerics Dániel

A Paletta Éttermek egyik alapítója, a Balaton Kör alapító tagja.
Aki szereti a munkáját, annak sohasem kell dolgoznia. Ennek megfelelően él és munkálkodik a Lámpás Alapítvány Danija, hiszen csak így szólítja minden kis Lámpás. A balatoni hangulatok, képek, ízek nemcsak Bezerics Dániel részére meghatározóak, ugyanígy vannak ezzel az Alapítvány lakói is. Így történt, hogy ’18 nyarán találkoztak össze a magyar tenger partján, ahol aztán a szimpátiából még aznap közös grillezés, majd karácsonykor örömfőzés kerekedett. Dani támogatta és vezette a víztudatos BWT és a Bikefood kampányt is és neki köszönheti a Szervezet a zalakarosi virágzó kapcsolatát. A L’art Fest-en izgalmas gasztronómiai utazás részesei lehetett általa minden fesztiválozó és nevéhez fűződik a Minden lében két kanál című videó sorozat, melyben Bergmann Jánossal indulnak közösen különböző gasztronómiai kalandokra. Legújabban pedig a Gül Baba türbéjével való közös projektet kezdeményezte és segítette.
Mottója: Legyél Te is a Lámpik dinamója.

 

2019. NEXON Kft., képviseli Sass Katalin tulajdonos-ügyvezető asszony

A NEXON Magyarország piacvezető bér- és humánügyviteli szoftverfejlesztő és szolgáltató cége.
A csodálatos, saját tulajdonú új székházuk azért is kedves az Alapítvány számára, mert tavasszal itt nyílt lehetősége bemutatni a kortárs képzőművészeti program alkotásait, kiállításmegnyitó ünnepséggel.
A NEXON Kft. és a Lámpás 92 Közhasznú Alapítvány együttműködése még csak 2 évre tartó, de nagyon aktívnak mondható. 2018 nyarán kezdődött a cég családi napjával, majd folytatódott személyes látogatásokkal, tárgyi adományozásokkal. A NEXON támogatta a Lámpás adventi Örömfőzés nevű programját, és az idei nagyszabású L’art Fest művészeti fesztiváljukat is. Továbbá bérszámfejtő programmal és képzéssel jutalmazta a szervezet, illetve annak egyik munkatársát. Nagy öröm volt, hogy a NEXON céges ajándékként az Alapítvány Wonder Words nevű varázsdobozait és környezettudatos ékszereit választotta.
A cég 2018-ban az Év irodája döntőse és a Megbízható munkaadó címet is kiérdemelte. Szlogenjük a 30 év mögöttünk, a Világ előttünk!

 

2018. Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. alapfeladatai közé tartozik a fogyatékossággal élőknek a médiaszolgáltatásokkal szemben támasztott sajátos igényeinek kielégítése. A közmédia hosszú évek óta arra törekszik, hogy műsoraiban szerves módon jelenjen meg a hátrányos helyzetűek élete, mindennapjai, problémái és örömei. Az utóbbi években az MTI folyamatosan beszámolt a 2023 végéig tartó kiváltási projekt fejleményeiről, arról, hogy az európai szinten is elismert programnak köszönhetően minden második szociális intézményben élő fogyatékos ember olyan családias, emberléptékű környezetbe, közösségbe költözhet melyet a Lámpás ’92 Alapítvány immár 26 éve biztosít. Az MTI figyelemmel követi a megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékos emberek foglalkoztatásának elősegítésére indított hazai és uniós forrású programokat, erről számos kiváló anyagot mutatott az Alapítvány kézműves műhelyeiből. A Szervezet eseményeiről, kortárs képzőművészeti programjairól, fejlesztéseiről a közmédia az elmúlt években rendszeresen számolt be különböző műsoraiban, ezzel is segítve, hogy minél szélesebb körhöz eljusson az Alapítvány a híre, munkássága.
2018. Purnhauser Pál, a Hauser Magyarország Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója – a BEKO magyarországi disztribútora
A Hauser Magyarország Kft. már több mint 25 éve háztartási gépek nagykereskedője Magyarországon, 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozásként. Nyolc évvel ezelőtt nyerte el a BEKO világ szinten ismert és elismert nagyháztartási gép márka magyarországi disztribúciós tevékenységét. Azóta töretlenül, küldetése a korszerű, minőségi termékek értékesítése mellett az egészséges életmód, a sport népszerűsítése, és társadalmi szerepvállalás a nehéz és hátrányos helyzetű embertársaink megsegítésére. Immáron 2 éve tevékeny együttműködő partnere a Lámpás ’92 Alapítványnak, rendszeresen őszinte mosolyt csalva segítségükkel a közösségek lakói arcára. A tavalyi évben Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezetővel közösen 13 háztartási nagygéppel lepte meg Mikulásra a Szervezet fogyatékkal élő ellátottait. Idén pedig egy budapesti otthonuk konyháját újította fel közösen a lakókkal, a bútorzattól a konyhagépekig.
2018. Tóth Áron, az Erste Bank Hungary Zrt. Fiókhálózat Fejlesztés vezetője
Az Erste Bank +1 Tett programja már évek óta ékes példája a valós vállalati CSR-nak. Nem csak anyagi támogatást, hanem dolgozóik idejét és erőforrását fordítja a civil szektor javára. A program lényege, hogy a bank területei csapatonként összefogva, egy tetszőlegesen választott civil szervezetet segítenek (legyen szó üzleti tudás átadásáról vagy kerítésfestésről). Ez a háttere annak a kapcsolatnak, ami az Erste Fiókhálózat Fejlesztés és Prémium szegmens területei és a Lámpás’92 Alapítvány között fonódott. Áron és a terület csapatai egy nyári napon meglátogatták a Lámpás valkói otthonát, hogy a kerítés és a szobák kifestésével emeljék az ott lakók életminőségét. A találkozás az első pillanattól kezdve összhangot teremtett, amely megalapozta az együttműködés kibontakozását.
2017. Dr. Bajkai István (1964-2023), Erzsébetváros alpolgármestere
Dr. Bajkai István, ügyvéd az SBGK ügyvédi iroda, elnökségi tagja. Munkája mellett Erzsébet város társadalmi megbízású alpolgármestere, a FIDESZ magyar polgári párt választókerületi elnöke. Eredményeinek elismeréseként, a Magyar Ügyvédi Kamara 2105-ben a szakma egyik legnagyobb díját, a Kiváló Ügyvédi Munkáért Díjat adományozta számára. Dr. Bajkai István rendszeresen és hosszú évek óta jótékonykodik. A Lámpás Alapítvány által fenntartott erzsébetvárosi Családok Átmeneti Otthonát, gyermekeit hosszú ideje, rendszeresen anyagilag és erkölcsileg is patronálja, továbbá az idei évtől az Alapítvány 15 éves kortárs képzőművészeti programjának lelkes támogatója. Az Alapítvány kiemelt és alázatos támogatójaként, barátjaként tartják számon.
„Adjon az Úr örök nyugodalmat neki és az örök világosság fényeskedjék neki. Nyugodjon békében!”
2017. Nádudvari Lajos, a CHN Gold Reklámügynökség Kft. ügyvezetője
Több mint 20 éve foglalkozik grafikai tervezéssel, reklámügynökségi tevékenységgel és tanácsadással. Tulajdonosként jelenleg is személyesen közreműködik a munkák szervezésében, lebonyolításában, a Lámpás 92 Közhasznú Alapítványt immár 4. éve segíti grafikai tervezéssel, maketing tanácsadással. Aktívan részt vesz a szervezet arculatának, kommunikációs anyagainak kialakításában. Vallja, hogy az ügyféllel szorosan együttműködve kell kialakítani olyan stratégiát és kommunikációt, amelyet a vállalkozás magáénak érez, büszkén felvállal, és a megfelelő csatornákon keresztül célpiaca számára kommunikál. Ebben a Lámpás92 Közhasznú Alapítvány lelkes munkatársaiban kiváló partnerekre talált. Az „Ugyanúgy mosolygunk, mint Te!” Lámpás szlogenbe első látásra beleszeretett, az Alapítvány részére készített munkákban is ezt az irányelvet tartja szem előtt. Munkája mellett sok értékes, aktív időt tölt szerető családjával – feleségével és két lányával, akikre a világon a legbüszkébb.
2016. Gadó Zsuzsa
Gadó Zsuzsa a Lámpás’92 Alapítvány egyik legrégebbi stratégiai partnerénél, a MOL-nál dolgozott több mint két évtizeden át – eleinte beosztottként, majd számos vezetői beosztásban. Világot látott, Japántól az Egyesült Államokig sokfelé megfordult. Munkája, Magyarországon kívül elszólította Szlovákiába, Horvátországba és Olaszországba, ahol a MOL Csoport helyi leányvállalatainak integrálásáért volt felelős. Pályakezdő kora óta érdeklődik a képzőművészet, és ezen belül elsősorban a kortárs festészet iránt. Akkor ismerkedett meg a Lámpás’92 Alapítvánnyal, amikor meglátta és megvásárolta az egyik pártfogolt festményét – az első Lámpás’92 képét – a MOL székházban rendezett karácsonyi vásáron. Karitatív munkát – lehetősége szerint – egyetemista kora óta végez. A MOL csoportban eltöltött hosszú évek érdekes, kihívásokkal teli, de stresszes munka tempóját felfüggesztve ez év elejétől életmódot váltott, egy kis pihenésbe kezdett, s így több ideje adódott arra, hogy a Lámpás lelkes munkatársaival olyan feladatokban működjön együtt, amire eddig nem jutott elegendő idő és energia. Így készült el a Lámpás’92 három éves stratégiája, így dolgoznak együtt az alapítvány külső kommunikációjának és a stratégiai partnerekkel történő szorosabb együttműködés fejlesztésében.
2015. Carl Zeiss Vision Hungary Kft., képviseli: Rósa Gergely kereskedelmi- és marketingvezető
A Carl Zeiss Vision Hungary Kft. a világ egyik legnagyobb optikai cégének magyarországi és kelet-európai központja. Kereskedelmi tevékenysége mellett, Mátészalkán működteti Európa egyetlen üveg szemüveglencse gyártását, mintegy 400 embernek biztosítva megélhetést a régióban. Nemzetközi tevékenysége mellett a vállalat mindig nagyon fontosnak tartotta hazai társadalmi szerepvállalását. Ezen tevékenysége keretében támogatja a Lámpás 92 Alapítványt olyan szemüveglencsékkel, melyeket az alapítvány által ellátott és foglalkozatott fiatalok használnak fel kézműves és művészi tevékenységük során. Továbbá a Társaság biztosított lehetőséget, hogy idén a lencsékből készült fejlesztésünk bemutatkozhasson a londoni Design Festiválon.
2015. Knyihár család
A Knyihár család Békéscsabáról, a kolbász fővárosából érkezett. Mihály, a családfő beleszületett a kolbászkészítésbe, majd hivatásául is a hentes szakmát választotta. 2006-tól készíti termékeit a vásárlók megelégedésére. 2012-ben családi gazdasággá alakultak, így már hivatalosan is kiveszi részét a család minden tagja a munkából. A család fontosnak tartja, hogy kiváló minőségű termékeivel folyamatosan támogassa az Alapítvány által ellátott fiatalokat, gazdagabbá téve az ünnepeket, finomabbá a mindennapokat.  Az vallják, hogy csodálatos érzés önzetlenül adni, itt pedig a hála megszázszorozódik.
2014. Magyar Élelmiszerbank Egyesület
képviseli: Molnár Antal alapító, elnökségi tag, alelnök
Az Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, ezzel elősegítse a szegénység, az éhezés és az alultápláltság csökkenését. 2005 óta 33 ezer tonnányi élelmiszert osztottak szét. Az adományok közel 220 civil szervezeten és önkormányzaton keresztül több mint 300 000 emberhez jutnak el. A folyamatos, heti rendszerességű támogatást és áruházi gyűjtési lehetőségeket megköszönve, a kölcsönösség jegyében az Alapítvány csömöri utógondozott fiataljai gyakran önkényeskednek a budapesti központi raktárban csomagolási és címkézési feladatok elvégzésével.
2013. Rákóczi Ferenc
Egy őszinte és önzetlen fiatalember Újkígyósról. Igaz barátja az Alapítványnak, aki együtt főz és

 épít hidat a sérült fiatalokkal. Két gyönyörű gyermek büszke édesapja, aki energiájával, lendületével új közös álmokat vált valóra. Kiváló zenész és gasztromókus. A taksonyi főzőversenyen Feri a fiatalokról mondta: „ha kicsit fogod a kezüket, akkor mennyit adnak Ők is neked”.

2013. Dunakanyar Takarékszövetkezet – Sződi Kirendeltség

Kovács Vincéné Margitka (a Dunakanyar Takarékszövetkezet kirendeltségvezetője) Margitka és kiváló munkatársai közel 20 éve nyitották meg a sződi kirendeltséget. Az Alapítvány banki ügyleteit már 8 éve segíti önzetlenül és nagy odafigyeléssel. Mindig bizalommal fordulhatnak hozzá, a problémák áthidalására áldozatos munkájával soron kívül talál megoldást. A sződi közösség aktív tagja. Két sikeres leány büszke édesanyja.

 

2012. Hufnagel Béla Attila

Hufnágel Béla keresztény gyökerű, sváb családból származik. Jelenleg saját cégét és a Kis-Duna partján lévő hagyományőrző „Sziget” nevű

éttermét irányítja. A taksonyi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének csoportját 2003 tavaszán alapította, amelynek azóta elnöke. Alapítványával, a Közjóért Közalapítvánnyal folyamatos forrásokat biztosít a civilszervezet működéséhez. Munkája példaértékű. Béla környezetének fejlesztésében nem csak szellemi szerző és irányító, hanem óriási anyagi áldozatot is hozott a megvalósítás érdekében. Alapítványunk 20. születésnapján az éttermében és annak kerthelyiségében biztosította számunkra nagyszabású főzőversenyünk, valamint kerti mulatságunk helyszínét és a megrendezéshez szükséges eszközöket. Csanád Béla-díjas, Taksonyi emlékérem díjas.
Gondolatai: „a közjó szolgálata minden keresztény emberre kötelmeket ró, a keresztény embernek és a hitből fakadó eredményeknek ott a helye a közéletben”.
2011. Endrődyné Bató Éva
Egyetemi docens – Alapítványunk régi patrónusa. Tevőlegesen, folyamatosan segíti Szervezetünk tevékenységét. Az utógondozó otthonunk fiatal lakóiért tett erőfeszítései példa értékű lehetnek mindannyiunk számára. Éva igaz és őszinte barátunk.
2011. Radics Család
.
.
.
.
.
2011. Baumax Kft.
2011. Sziráki Szilárd, Valkó Nagyközség polgármestere
Alapítványunk két lakóotthona működik 2000 óta Valkón. Polgármester Úr támogatásával lehetőségünk nyílik heti rendszerességgel az Általános Iskola tornatermének ingyenes használatára, ezzel elősegítve lakóink sportolását, egészséges életmódra nevelésüket. Számos kézzel fogható adománya nagyon fontos fiataljaink számára. A község képviselőtestületével azt a célt tűzte maga elé, hogy megteremtse Valkó új arculatát. Legyen olyan a község, hogy az idegen is, aki idetéved, azonnal vegye észre,”az itt élők saját otthonuknak érzik falujukat”. Erre az alkalomra is az Önkormányzat autóbuszával érkeztek lakóink, amit ezúton is szeretnénk még egyszer megköszönni. Mindezek mellett bármikor számíthatunk támogató együttműködésére .
2010. ÉTA Országos Szövetsége, képviseli: Dr. Rubovszky László
Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége,
A 21 éve működő szövetség, mint országos ernyőszervezet, 71 – az ország minden területén megtalálható – tagszervezetét integrálja, szakmai szempontok alapján. Önálló programjai is vannak, melyeknek célja és eredménye a tagszervezeteinek közvetlen segítése. A szövetség szakmaiságában a képzés és az azt követő foglalkoztatás kiemelt fontosságú. Jelenleg aktuális feladatai között szerepel egy olyan programsorozat, melynek keretében a Lámpás ’92 Alapítvánnyal évről évre és közösen megvalósított képzőművészeti alkotó tábor produktumait először Pécsett, az Új Tudásközpont épületében mutatták be egy tárlat keretében, és ezt követően az Európa Parlament épületében is, de ott már kibővítve azokkal a piacképes használati és dísztárgyakkal, melyek a szövetség tagszervezeteinek munkaterápiás műhelyeiben készültek.
2010. László Pékség, képviseli: László Gábor
Felsőgödön évtizedek óta működő családi pékség. Alapítványunk gödi lakóotthonában a fogyatékkal élő fiatalok élelmezéséhez húsz éve járul hozzá napi rendszerességgel, de megkeresik őt mások is támogatásért – és László pék, ahol tud, segít!
2009. Mária Légió
A Mária Légió önkéntesei több mint egy éve az Alapítványunk Utógondozó Otthonában élő fogyatékos fiatalok lelki életét ápolják, gondozzák. Heti rendszerességgel tartanak hittanórákat, beszélgetéseket a lakóotthonban. Több gondozottunkat készítették fel eddig az elsőáldozásra (mely szentségről Benedek pápa így vélekedett: az elsőáldozás a „hit ünnepe”). Fiataljaink mindennapjait rendszeres, közös szentmise látogatásokkal és sok-sok meglepetéssel ajándékozták meg. Boldog XXIII. János pápa szerint „A Mária Légió a Katolikus Egyház igazi arculatát jeleníti meg”. Köszönjük áldozatos munkájukat.
2009. Kovács Istvánné, az Alba Civitan Nonprofit Kft. ügyvezetője
1984-től foglalkozik sérült fiatalokkal. Ekkor kezdett gyógyúszással foglalkozni, majd
1990.-ben megalapította – BÓJA – egyesületét.
1991- ben a Kapaszkodó Alapítványt hozta létre melynek keretein belül elsőként foglalkozott – a hazai gyógylovaglással.
1998- tól vesz részt a védett munkahelyi foglalkoztatásban
Már több éve tevőlegesen segíti kézműves műhelyeink munkáját.
2009. Kovács Jánosné, a Csömör Nagyközség Igazgatási Osztályának vezetője
Boldog családanya – büszke gyermekei sikereire. A csömöri gyámügyi és gyermekvédelmi rendszer kialakítója. A község Családsegítő Közalapítványának és a Csömöri Ifjúsági Közalapítvány létrehozója. Szociális érzékenysége, utógondozott fiataljaink önzetlen segítése példamutató. Feladatai elvégzésében mindig az őszinte szeretet vezérli.
2009. Kaszti Tamás, a Klaszbau Kft. ügyvezetője
Cége a Klaszbau Kft. 1993 óta foglalkozik építőipari tervezéssel és generálkivitelezéssel. Szakterületük a hagyományos építés-technológia alkalmazása. Kaszti Tamás, építészmérnök a cég tulajdonosa és irányítója. Négy gyermek büszke édesapja. Tamás együttműködésünk első pillanatától segítségünkre van és megelőlegezte bakonykúti lakóotthonunk nyílászáróinak korszerűsítési költségeit, így tudtuk megvalósítani pályázati programunkat.
2008. Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola
2008. Göd város
A díjat átvette és Göd várost képviselte Markó József, polgármester.
.
.
.

2008. Göncz Árpádné, Zsuzsa asszony