Laurus díjazottjaink

A LAURUS komolyzenei díjátadó Gálaestet Alapítványunk több mint egy évtizede rendezi meg az adventi időszakban  a váci Püspöki Palota dísztermében. Ezen ünnepi esteken köszönetet mondunk mindazon barátainknak (magánszemélyek, cégek stb.), akik szervezetünk munkásságát, működését önzetlenül támogatják. A díjakat a gálaest házigazdája Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök és Alapítványunk elnöke adja át.

LAURUS (jelentése: babérkoszorú, győzelem) díj – a kitüntetések mindig a legkivallóbbaknak szólnak. A díj egyben felelősséget is jelent a jövőre nézve, de biztosan tudjuk, hogy díjazottat ez még inkább arra sarkallja, hogy példamutató magatartásával továbbra is közösség érdekében tevékenykedjék. Reméljük, még sokáig jelen lesz az Alapítvány mindennapjaiban.)

———————-

2017. Dr. Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere
Dr. Bajkai István, ügyvéd az SBGK ügyvédi iroda, elnökségi tagja. Munkája mellett Erzsébet város társadalmi megbízású alpolgármestere, a FIDESZ magyar polgári párt választókerületi elnöke. Eredményeinek elismeréseként, a Magyar Ügyvédi Kamara 2105-ben a szakma egyik legnagyobb díját, a Kiváló Ügyvédi Munkáért Díjat adományozta számára. Dr. Bajkai István rendszeresen és hosszú évek óta jótékonykodik. A Lámpás Alapítvány által fenntartott erzsébetvárosi Családok Átmeneti Otthonát, gyermekeit hosszú ideje, rendszeresen anyagilag és erkölcsileg is patronálja, továbbá az idei évtől az Alapítvány 15 éves kortárs képzőművészeti programjának lelkes támogatója. Az Alapítvány kiemelt és alázatos támogatójaként, barátjaként tartják számon.
2017. Nádudvari Lajos, a CHN Gold Reklámügynökség Kft. ügyvezetője
Több mint 20 éve foglalkozik grafikai tervezéssel, reklámügynökségi tevékenységgel és tanácsadással. Tulajdonosként jelenleg is személyesen közreműködik a munkák szervezésében, lebonyolításában, a Lámpás 92 Közhasznú Alapítványt immár 4. éve segíti grafikai tervezéssel, maketing tanácsadással. Aktívan részt vesz a szervezet arculatának, kommunikációs anyagainak kialakításában. Vallja, hogy az ügyféllel szorosan együttműködve kell kialakítani olyan stratégiát és kommunikációt, amelyet a vállalkozás magáénak érez, büszkén felvállal, és a megfelelő csatornákon keresztül célpiaca számára kommunikál. Ebben a Lámpás92 Közhasznú Alapítvány lelkes munkatársaiban kiváló partnerekre talált. Az “Ugyanúgy mosolygunk, mint Te!” Lámpás szlogenbe első látásra beleszeretett, az Alapítvány részére készített munkákban is ezt az irányelvet tartja szem előtt. Munkája mellett sok értékes, aktív időt tölt szerető családjával – feleségével és két lányával, akikre a világon a legbüszkébb.
2016. Gadó Zsuzsa
Gadó Zsuzsa a Lámpás’92 Alapítvány egyik legrégebbi stratégiai partnerénél, a MOL-nál dolgozott több mint két évtizeden át – eleinte beosztottként, majd számos vezetői beosztásban. Világot látott, Japántól az Egyesült Államokig sokfelé megfordult. Munkája, Magyarországon kívül elszólította Szlovákiába, Horvátországba és Olaszországba, ahol a MOL Csoport helyi leányvállalatainak integrálásáért volt felelős. Pályakezdő kora óta érdeklődik a képzőművészet, és ezen belül elsősorban a kortárs festészet iránt. Akkor ismerkedett meg a Lámpás’92 Alapítvánnyal, amikor meglátta és megvásárolta az egyik pártfogolt festményét – az első Lámpás’92 képét – a MOL székházban rendezett karácsonyi vásáron. Karitatív munkát – lehetősége szerint – egyetemista kora óta végez. A MOL csoportban eltöltött hosszú évek érdekes, kihívásokkal teli, de stresszes munka tempóját felfüggesztve ez év elejétől életmódot váltott, egy kis pihenésbe kezdett, s így több ideje adódott arra, hogy a Lámpás lelkes munkatársaival olyan feladatokban működjön együtt, amire eddig nem jutott elegendő idő és energia. Így készült el a Lámpás’92 három éves stratégiája, így dolgoznak együtt az alapítvány külső kommunikációjának és a stratégiai partnerekkel történő szorosabb együttműködés fejlesztésében.
2015. Carl Zeiss Vision Hungary Kft., képviseli: Rósa Gergely kereskedelmi- és marketingvezető
A Carl Zeiss Vision Hungary Kft. a világ egyik legnagyobb optikai cégének magyarországi és kelet-európai központja. Kereskedelmi tevékenysége mellett, Mátészalkán működteti Európa egyetlen üveg szemüveglencse gyártását, mintegy 400 embernek biztosítva megélhetést a régióban. Nemzetközi tevékenysége mellett a vállalat mindig nagyon fontosnak tartotta hazai társadalmi szerepvállalását. Ezen tevékenysége keretében támogatja a Lámpás 92 Alapítványt olyan szemüveglencsékkel, melyeket az alapítvány által ellátott és foglalkozatott fiatalok használnak fel kézműves és művészi tevékenységük során. Továbbá a Társaság biztosított lehetőséget, hogy idén a lencsékből készült fejlesztésünk bemutatkozhasson a londoni Design Festiválon.
2015. Knyihár család
A Knyihár család Békéscsabáról, a kolbász fővárosából érkezett. Mihály, a családfő beleszületett a kolbászkészítésbe, majd hivatásául is a hentes szakmát választotta. 2006-tól készíti termékeit a vásárlók megelégedésére. 2012-ben családi gazdasággá alakultak, így már hivatalosan is kiveszi részét a család minden tagja a munkából. A család fontosnak tartja, hogy kiváló minőségű termékeivel folyamatosan támogassa az Alapítvány által ellátott fiatalokat, gazdagabbá téve az ünnepeket, finomabbá a mindennapokat.  Az vallják, hogy csodálatos érzés önzetlenül adni, itt pedig a hála megszázszorozódik.
2014. Ferenczy Tamásné Ilike
2014. Milvé Fitt Kuckó (vezetője Kiturják Emőke)
2013. Rákóczi Ferenc
Egy őszinte és önzetlen fiatalember Újkígyósról. Igaz barátja az Alapítványnak, aki együtt főz és

 épít hidat a sérült fiatalokkal. Két gyönyörű gyermek büszke édesapja, aki energiájával, lendületével új közös álmokat vált valóra. Kiváló zenész és gasztromókus. A taksonyi főzőversenyen Feri a fiatalokról mondta: „ha kicsit fogod a kezüket, akkor mennyit adnak Ők is neked”.

2013. Dunakanyar Takarékszövetkezet – Sződi Kirendeltség

Kovács Vincéné Margitka (a Dunakanyar Takarékszövetkezet kirendeltségvezetője) Margitka

és kiváló munkatársai közel 20 éve nyitották meg a sződi kirendeltséget. Az Alapítvány banki ügyleteit már 8 éve segíti önzetlenül és nagy odafigyeléssel. Mindig bizalommal fordulhatnak hozzá, a problémák áthidalására áldozatos munkájával soron kívül talál megoldást. A sződi közösség aktív tagja. Két sikeres leány büszke édesanyja.

2012. Hufnagel Béla Attila
.
.
.
.
.
.
2011. Endrődyné Bató Éva
Egyetemi docens – Alapítványunk régi patrónusa. Tevőlegesen, folyamatosan segíti Szervezetünk tevékenységét. Az utógondozó otthonunk fiatal lakóiért tett erőfeszítései példa értékű lehetnek mindannyiunk számára. Éva igaz és őszinte barátunk.
2011. Radics Család
.
.
.
.
.
2011. Lőrik Csaba, Baumax Kft.
2011. Sziráki Szilárd, Valkó Nagyközség polgármestere
Alapítványunk két lakóotthona működik 2000 óta Valkón. Polgármester Úr támogatásával lehetőségünk nyílik heti rendszerességgel az Általános Iskola tornatermének ingyenes használatára, ezzel elősegítve lakóink sportolását, egészséges életmódra nevelésüket. Számos kézzel fogható adománya nagyon fontos fiataljaink számára. A község képviselőtestületével azt a célt tűzte maga elé, hogy megteremtse Valkó új arculatát. Legyen olyan a község, hogy az idegen is, aki idetéved, azonnal vegye észre,”az itt élők saját otthonuknak érzik falujukat”. Erre az alkalomra is az Önkormányzat autóbuszával érkeztek lakóink, amit ezúton is szeretnénk még egyszer megköszönni. Mindezek mellett bármikor számíthatunk támogató együttműködésére .
2010. ÉTA Országos Szövetsége, képviseli: Dr. Rubovszky László
Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége,
A 21 éve működő szövetség, mint országos ernyőszervezet, 71 – az ország minden területén megtalálható – tagszervezetét integrálja, szakmai szempontok alapján. Önálló programjai is vannak, melyeknek célja és eredménye a tagszervezeteinek közvetlen segítése. A szövetség szakmaiságában a képzés és az azt követő foglalkoztatás kiemelt fontosságú. Jelenleg aktuális feladatai között szerepel egy olyan programsorozat, melynek keretében a Lámpás ’92 Alapítvánnyal évről évre és közösen megvalósított képzőművészeti alkotó tábor produktumait először Pécsett, az Új Tudásközpont épületében mutatták be egy tárlat keretében, és ezt követően az Európa Parlament épületében is, de ott már kibővítve azokkal a piacképes használati és dísztárgyakkal, melyek a szövetség tagszervezeteinek munkaterápiás műhelyeiben készültek.
2010. László Pékség, képviseli: László Gábor
Felsőgödön évtizedek óta működő családi pékség. Alapítványunk gödi lakóotthonában a fogyatékkal élő fiatalok élelmezéséhez húsz éve járul hozzá napi rendszerességgel, de megkeresik őt mások is támogatásért – és László pék, ahol tud, segít!
2009. Kovács Istvánné, az Alba Civitan Nonprofit Kft. ügyvezetője
1984-től foglalkozik sérült fiatalokkal. Ekkor kezdett gyógyúszással foglalkozni, majd
1990.-ben megalapította – BÓJA – egyesületét.
1991- ben a Kapaszkodó Alapítványt hozta létre melynek keretein belül elsőként foglalkozott – a hazai gyógylovaglással.
1998- tól vesz részt a védett munkahelyi foglalkoztatásban
Már több éve tevőlegesen segíti kézműves műhelyeink munkáját.
2009. Kovács Jánosné, a Csömör Nagyközség Igazgatási Osztályának vezetője
Boldog családanya – büszke gyermekei sikereire. A csömöri gyámügyi és gyermekvédelmi rendszer kialakítója. A község Családsegítő Közalapítványának és a Csömöri Ifjúsági Közalapítvány létrehozója. Szociális érzékenysége, utógondozott fiataljaink önzetlen segítése példamutató. Feladatai elvégzésében mindig az őszinte szeretet vezérli.
2009. Kaszti Tamás, a Klaszbau Kft. ügyvezetője
Cége a Klaszbau Kft. 1993 óta foglalkozik építőipari tervezéssel és generálkivitelezéssel. Szakterületük a hagyományos építés-technológia alkalmazása. Kaszti Tamás, építészmérnök a cég tulajdonosa és irányítója. Négy gyermek büszke édesapja. Tamás együttműködésünk első pillanatától segítségünkre van és megelőlegezte bakonykúti lakóotthonunk nyílászáróinak korszerűsítési költségeit, így tudtuk megvalósítani pályázati programunkat.
2008. Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola
2008. Göd város
A díjat átvette és Göd várost képviselte Markó József, polgármester.
.
.
.

2008. Göncz Árpádné, Zsuzsa asszony